– Godt design er godt indhold, der bliver præsenteret funktionelt og hurtigt. Man kan derfor undre sig over, at Reboot prisen for bedste design i år gik til en hjemmeside, der tog en evighed at downloade, siger Claus Sølvsteen, der ser en tendens til at glimmer og ting som blinker forsvinder fra de professionelle sider.
– Den type features er amatør-agtigt. Nu er det brugbarheden, der vinder indpas. Godt indhold skal tage udgangspunkt i målgrupper, som kan være meget forskellige. En vil måske gerne involveres, mens en anden er helst fri og vil bare have facts. På den måde kan listestof være langt mere velegnet end lange og meget specifikke artikler. En liste over de ti bedste madopskrifter eller ti mest populære sites kan have større anvendelighed for læsere på nettet, end en artikel om klipning af puddelhunde.
Han mener, at indhold på nettet i højere grad tager udgangspunkt i hvad læserne vil have til forskel fra aviser og magasiner.
– Skulle man fx lave en avis, der kun tog hensyn til læserne, ville den være fyldt med sport. På nettet retter man sig efter brugernes klik og har ikke et politisk projekt med at levere indhold. Ikke engang de aviser, som er på nettet har den holdning, siger han.