Til maj buldrer ishockey-feberen ud over Danmark. Dette års VM består nemlig af 64 kampe, der spilles i Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning.

Arrangørerne estimerer 1,3 milliard seere, og at op mod 400 medier vil dække begivenhederne. TV 2 er partner på tv-transmissionerne i Danmark.

Hvordan griber man egentlig det an markedsføringsmæssigt?

– Man træffer nogle valg baseret på de mål, man skal nå, og de midler, der er til rådighed. I vort tilfælde er målene klare nok. Vi skal sælge minimum 300.000 af de tilgængelige billetter, der er til de 64 kampe, og vi skal nå en omsætning på knap 93,5 mio. kr. for at få økonomien ved arrangementet til at hænge sammen, siger Maja Grimnitz, salgs- og marketingchef i Ishockey VM 2018 P/S, der er selskabet oprettet til lejligheden.

Break even kræver 300.000 solgte billetter

Salg af tv-rettigheder og sponsorer ligger hos Infront, det internationale ishockey forbunds salgs og marketingarm, så det er ”kun” de 300.000 billetter, der skal skubbes ud over disken.

Men helt nemt kan det vel ikke være?

– Nej, vi skal jo ikke sidde på hænderne og vente på, at billetterne sælger sig selv, så vi har truffet nogle valg for at sikre den bedst mulige markedsføring til de færreste midler, Men vi har allerede passeret 260.000 solgte billetter, og vi skal nok nå 300.000 for at nå break even.

Hvilke valg har I truffet?

– To ting: Vi har gearet vores egen organisation til at løfte mest muligt, så vi har valgt inhouse eksekvering. Og så har vi efter en sondering af markedet fundet det kreative bureau, vi troede mest på. Vi valgte Another, og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Hvorfor?

– Another har den rigtige indstilling til at realisere den strategi, jeg udstak, og de er faldet fremragende ind i teamet, så det er svært at se, at de er eksterne rådgivere. Vores kemi fungerer simpelthen godt, og det er jo en glimrende begyndelse.

Online, PR og en enkelt tv-reklame

Hvad har I så valgt at satse på af marketing-kanaler?

– Efter et kort skud i bøssen på TV 2 for at skyde kampagnen i gang, er det primært online-kanalerne, der skal trække læsset. Og online er det primært Facebook, og i mindre grad YouTube og Google Adwords.

– Vi tænker naturligvis også i PR, og her samarbejder vi især med B.T., der jo er en stærk sportsavis. Og vi bruger også en række medier i udlandet.

– Men vi har også andre mindre danske og internationale online-partnere, så PR er også vigtigt for os. Indholdet, der jo engagerer alle danske og internationale ishockey-fans, er skræddersyet til det.

Dur den strategi?

– Ja, indtil videre fungerer vore valg fremragende. Vi har faktisk den historisk næstbedst fungerende Facebook-side, hvor folk heldigvis er meget engagerede og glæder sig. Brugerne er jo ambassadører for VM, så Facebook har været ekstremt vigtig for os.

Ny online kampagne fra torsdag

Du siger, du løser meget inhouse. Kan du konkretisere det?

– Ja, den første jeg ansatte til opgaven, var en digital specialist, og nu er vi elleve i selskabet, der arbejder målrettet med salg. Processen har været i gang i 13 måneder, og vi er kommet virkelig godt i gang.

– Både medarbejderne og Another har bidraget fornemt, så jeg regner med, at vi når målene, så økonomien i projektet hænger sammen.

Fra torsdag den 15. marts sættes slutspurten ind.

– Her lancerer vi en viral kampagne kaldet The Big Danish Deal. Her fokuserer vi 100 pct. på online i form af SoMe, influencers og PR, for at komme ud til potentielle billetkøbere i Danmark og udland.

– Kampagnen er lavet i samarbejde med Another, OATH, Radius og Thomas Skov. Det er en satsning, som skal tage os det sidste stykke vej mod de 300.000 billetter og løfte VM-markedsføringen til nye højder.

– Det er første gang, man har set et VM satse udelukkende på online markedsføring, slutter Maja Grimnitz.

Vi du vide mere om Maja Grimnitz, så læs videre her.