Det danske udviklingshus for apps, Nodes, er blevet købt af et af de førende asiatiske tech-selskaber, Monstar Lab.

Formålet med Monstar Labs køb af aktiemajoriteten er at få adgang til de stærke danske kompetencer og tage endnu et skridt mod en global positionering.

Valget af netop Nodes er sket efter en sondering af 50 europæiske selskaber, lyder det fra Monstar Lab.

– Kigger man på tech-branchen på tværs af Europa, skiller Danmark sig ud på en flere vigtige parametre, fortæller CEO hos Monstar Lab, Hiroki Inagawa.

– Vi er imponerede over, hvor meget råt talent man mødes af på både udvikler og design siden. Samtidig ser vi en stærk arbejdsmentalitet, en inspirerende kreativitet og en stærk designtradition.

– Det er egenskaber, vi også værdsætter i vores egen kultur. Det er lande som Danmark, hvor der investeres i både national digitalisering og state of the art tech-uddannelser, som vil være med til at skabe fremtiden i et hastigt foranderligt marked.

Hiroki Inagawa uddyber:

– Vi har valgt at investere i Nodes, da Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen allerede har bevist, at de kan skabe en succesfuld forretning, der rækker ud over deres hjemmemarked.

– På få år har de skabt en sund forretning i blandt andet det stærkt konkurrenceprægede engelske marked. Så vi forventer os meget af partnerskabet, og glæder os til at se, hvilke forretningsmæssige synergieffekter vi ser, når vi blander to kulturer og stærk faglig ekspertise.

Stor glæde hos Nodes

Ikke overraskende er der stor glæde hos Nodes-folkene.

– Siden den dag vi blev stiftet har vores ambition været at tiltrække de dygtigste og mest passionerede talenter i markedet for at kunne skabe awesome app-løsninger for vores kunder, siger Daniel Højris Bæk, med-stifter af Nodes, og fortsætter.

– Hen over de seneste år er kampen om talenterne blevet forstærket. Det er den blandt andet, fordi flere store spillere har udvidet deres services til også at indbefatte digitale løsninger inden for specialiserede fagområder som vores.

– Vi føler os dog godt rustet til fremtiden efter indgåelsen af partnerskabet med Monstar Lab. Det vil utvivlsomt øge vores muligheder for at kunne tiltrække de største talenter og derved kunne fortsætte vores hidtidige vækst-rejse.

En del af aftalen med Monstar Lab er, at de kommer med follow-up investeringer henover de kommende 1-3 år med henblik på fortsat vækst i hele Europa, slutter Daniel Højris Bæk.

Fakta

· Nodes blev etableret i 2008 af Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen, og har siden da været et af de førende bureauer i den danske app-industri.

· Virksomheden beskæftiger nu 76 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus og London.

· Og følger man planen, som er lagt i forbindelse med opkøbet fra Monstar Lab, skal Nodes bruges som et brohoved ind på det europæiske marked med flere kontorer i centrale tech-byer rundt om i Europa.