Lakrids by Bülow – gourmetlakridsen svøbt i chokolade – har som det første danske brand nogensinde vundet guld ved det europæiske awardshow Design Business Associations ”Design Effectiveness Award”. 

Prisen falder, ifølge en pressemeddelelse, efter at brandet for halvandet år siden – i samarbejde med brand- og designbureauet Pearlfisher – tog hul på en omfattende rebranding-strategi.

Og processen har ifølge Johan Bülow, kreativ direktør og grundlægger af brandet, båret frugt.

– Vi er stolte af prisen. Det er en fjer i hatten. Vi vidste, at designet ville rykke noget, men præcis hvor meget kunne vi slet ikke have forestillet os, siger han til Markedsføring, og tilføjer:

– Det er det vigtigste projekt, vi nogensinde har lavet.

Bæredygtighed en faktor

Rebranding-strategien blev søsat for halvandet år siden, da man ”i stigende grad havde brug for at konkurrere på udtryk og pris på et voksende marked”.

Hertil kom, at man ønskede at introducere en række bæredygtige initiativer herunder en lakridsbøtte lavet af 100 procent genanvendt plastik.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rebranding, bæredygtighed og nyt design sikrer europæisk guld til LAKRIDS BY BÜLOW. Foto: PR

– Vi skabte jo vores egen kategori for efterhånden 14 år siden. Alle kendte selvfølgelig godt lakrids, men ikke på den måde. Vi eleverede det reelt til et gourmetprodukt. Og allerede dengang lå design og packaging som en vigtig del af brandet, siger Johan Bülow.

Dengang gik man i markedet med den klassiske ”plastic jar”, som var velkendt i kosmetikbranchen, som for eksempel fra hårvoks, men som hidtil ikke var set i confectionary-kategorien

– Det har siden været en stor del af vores identitet, men mange andre brands blev inspireret og begyndte at benytte vores stil, og da vi samtidig valgte den brede distribution fra, så var der en platform for andre brands at tage, siger Johan Bülow.

Effekten kom lynhurtigt

Konkurrencen blev med andre ord skærpet, og da man hos Lakrids by Bülow også gerne ville gå mere bæredygtigt, var der flere gode grunde til at søsatte rebranding-strategien, fortæller Johan Bülow.

" Den dag, vi lancerede, kom genkøbet. Det var helt tydeligt.
Johan Bülow, kreativ direktør og grundlægger af LAKRIDS BY BÜLOW

Han lægger heller ikke skjul på, at effekten lynhurtigt viste sig.

– Den dag, vi lancerede, kom genkøbet. Det var helt tydeligt. Og i dag kan du stille os op ved siden af de andre, og du er ikke i tvivl, siger Johan Bülow og tilføjer:

– Jeg kan ikke give konkrete tal på vækst, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at designet og rebrandingen er en klinisk driver for vækst.

Hos Pearlfisher er der tilsvarende stolthed over prisen:

– De resultater, vi har set de seneste år fra Lakrids by Bülow, taler for sig selv, men med Design Effectiveness Awards viser man for alvor linket mellem kreativ og kommerciel succes. Det er en stor anerkendelse for både vores team og af Lakrids by Bülow, siger David Ramskov Hansen, der er Managing Director for Pearlfisher, i meddelelsen.

Design Effectiveness Awards hylder hvert år designprojekter, der har gjort en tydelig og forretningsmæssig forskel for et brand. 

Årets nominerende bestod af 28 brands fra hele verden.