Næsten alle kender Disney – men ikke alle ved, at Disney Channel er en selvstændig tv-station og ikke f.eks. Disney Sjov på DR 1.
Det skal der gøres noget ved, og derfor lancerer Disney Channel d. 27. august en pan-skandinavisk branding-kampagne rettet mod børn og børnefamilier. Kreativt ophav bag kampagnen er det svenske bureau Paperino, som har arbejdet for Disney Channel i mange år. Når det gælder PR-arbejdet er det derimod lagt i hænderne på et dansk bureau efter en konkurrence. Just/Kidde var oppe mod 3-4 svenske bureauer, men vandt altså budgettet i et set-up, der omfatter bureauets internationale netværk, Icom. Just/Kidde er indgangen til Disney Channel, men har taget søsterbureauerne Tibe United i Oslo og Morkmann i Stockholm med i opgaven.
Just/Kidde har i det hele taget fået meget valuta ud af sit internationale netværk i år, hvor der er landet flere opgaver – en hel del inden for PR – via samarbejdspartnerne.
Udover PR omfatter kampagnen, print, tv, POS og internet. Temaet for kampagnen hedder Cool School og er timet til at begynde efter, at alle er tilbage i skole igen efter sommerferien.
Kampagnen er bygget op omkring en web-site, hvor børn og unge kan forene leg og læring. I et virtuelt skoleunivers kan man få undervisning af bl.a. Anders And i geografi og Kim Possible i matematik og samtidig score point i en konkurrence, hvor vinderen sammen med sin klasse kan få undervisning i en hel dag af et idol, som vinderen har ønsket sig.
Disney Channel er i forhold til børn nr. 1 i Sverige, men kun nr. 2 i Danmark (efter Cartoon Network) og i Norge (efter Fox Kids). Målet for kampagnen er at blive den mest sete kanal blandt børn, den mest værdsatte blandt forældre og den mest eftertragtede kanal blandt børn, der ikke har adgang til den. fin