I efteråret 2014 lancerede Q8 en burger som en del af kædens koncept for frisklavet mad.

Målet var at løfte oplevelsen af Q8’s madkvalitet og øge salget , men også at berige data med demografi og transaktionsadfærd. Så kædens tre bureauer – Advance, Magnetix og IUM – fik stillet en opgave.

Niels Vogel Kristensen, der er CRM Manager hos Q8 Danmark, forklarer opgaven sådan her:

– Vi bad vores bureaupartnere om at skabe opmærksomhed, skaffe prøvekøb og sikre permissions til længerevarende dialog om god mad på farten.

Og det lykkedes over alt forventning. Tallene viser, at salget pr. site pr. dag oversteg målet med 175 procent i kampagneperioden. Samtidig høstede man 20 procent flere permissions end forventet.

Danmarks største burgerkæde

Burgeren overtog alle Q8-kædens kanaler og platforme med et tiltrækkende 10 kroners introduktionstilbud, som blev kommunikeret i alle kontaktpunkter.

Onlinebannere, radiospots, web-tv, outdoor og stationsmaterialer opfordrede kunderne til at prøve burgeren ved at sende sms til 1999.

Dette blev koblet til et gennemtænkt flow omkring Q8’s koncept ”Spis bedre på farten”, hvor man engagerede kunderne i burgeren og andre måltidstilbud hos Q8.

– Og da Q8 med 103 servicestationer kunne overgå de etablerede og velkendte burgerkæder målt på antal outlets, erklærede vi Q8 for Danmarks største burgerkæde gennem de fire uger kampagnen varede, fortæller adm. direktør Claus Wittenborg fra Advance.

God case på omni-channel

Og tilfredsheden hos kunden er da også til at få øje på:

– Kampagnen oversteg vores største forventninger i salg og permissions. Jeg synes, vi har ramt hele vejen rundt i earned, owned og paid channels, og kampagnen er en fantastisk god case på omni-channel. Kommunikationen har været skarp og på kanten, og har i høj grad vakt opsigt på både stationen, langt fra stationen og online, siger Niels Vogel Kristensen.

– Advance er reklamebureau for Q8 og har udviklet koncept og kreativ kommunikation til alle kanaler.

– Magnetix er dialogbureau for Q8 og har udviklet strategi og flow for dialog- og permission-indsatsen.

– IUM har stået for mediarådgivning og indrykning.

Se film fra kampagnen her.