Magasin annoncerede i en kampagne med ”25 % på alle varer”, uden at tage tilstrækkeligt tydeligt forbehold for, at ikke alle stormagasinets varer var omfattet af tilbuddet.
Det er vildledning – og efter en politianmeldelse for overtrædelse af markedsføringsloven har Magasin nu betalt en bøde på kr. 400.000. Det skriver forbrug.dk.
I april 2006 annoncerede Magasin som led i en landsdækkende kampagne i bl.a. radio, tv og aviser med ”25 pct. på alle varer”. 
I tv- og avisreklamerne var der taget forbehold for kampagnens omfang med en lille stjerne, der henviste til teksten ”gælder ikke udvalgte varer”, men det var bare ikke tydeligt nok, mente Forbrugerombudsmanden.
Særligt Magasins tv-reklamer var problematiske, fordi forbrugerne ved tv-reklamer kun har ganske kort tid til gennemskue indholdet af forbehold, hedder det i vurderingen.
– Efter min opfattelse var Magasins kampagne vildledende, fordi der var en ikke ubetydelig risiko for, at forbrugerne overså ”det med småt”, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.
Magasins radio-reklamer gav ikke anledning til problemer, fordi det klart fremgik, at kun næsten alle varer var omfattet af kampagnen,
Magasin har efter politianmeldelsen ændret sin markedsføring således, at Magasin fremover bruger formuleringen ”25 pct. på tusindvis af varer” i stedet for ”25 pct. på alle varer”.
Dette har Forbrugerombudsmanden accepteret i en forhåndsbesked, som Magasin fik umiddelbart efter politianmeldelsen.
sit