Miljøstyrelsen har brugt seks mio. kroner på en kampagne, som styrelsen vidste var forældet, allerede inden den begyndte, skriver Jyllands-Posten.
Kampagnen, som siden 21. februar har kørt som TV-spots på TV 2, skal få forbrugerne til at købe vaskemidler, der er mærket med det nordiske miljømærke, Svanen, og vælge tekstiler, der er mærket med EU’s miljømærke, Blomsten.
Men ifølge detailhandelen og Miljøstyrelsen vil Svanemærket næppe blive brugt ret længe, nu da EU har lavet sit Blomstermærke med skrappe miljøkrav.
Den danske tekstilbranche har udfaset Svanemærket og satser kun på Blomsten. Det var også ved at ske med vaskemidler, allerede da kampagnen blev tilrettelagt. Verdens første Blomstermærkede vaskepulver, der produceres af Danlind A/S i Vildbjerg ved Herning, blev lanceret op til kampagnestarten. Men dette vaskepulver har Miljøstyrelsen valgt at se bort fra i kampagnen. Også selv om Dansk Supermarked allerede i november i fjor gjorde både Miljøstyrelsen og reklamebureauet La Familia, København, som har lavet kampagnematerialet, opmærksom på, at vaskepulveret var på vej.
Det nye vaskemiddel sælges herhjemme i Dansk Supermarkeds kæder Føtex og Bilka under navnet Grøn Linie og i Netto med navnet Netop.