Hvis du nu, kære læser, sidder der og tænker, at et afløb vel bare er et hul i gulvet, der leder vandet væk fra brusenichen, så vil den danske virksomhed Unidrain gerne pille lidt ved dén opfattelse.

Virksomheden fremstiller nemlig ikke bare afløb, men arkitekttegnede lineære afløb, beregnet til montering langs væggen – og i dag er afløbene faktisk blevet et designelement i boligen på linje med armaturer fra Vola og lamper fra Tom Dixon.

Og nu er virksomheden i luften med en stribe nye reklamefilm, der sætter fokus på skandinaviske fortællinger – og den skandinaviske arv – fremfor hårde facts.

Unidrains marketingchef Birgitte Arendsdorf Olsen siger:

– Badeværelset er blevet synonym med wellness og luksus. Det er et rum, vi tjekker ind i for at få alene-tid. Så når folk går på jagt efter inspiration til deres næste badeværelse, ser de mod hoteller, spa og wellness-steder for ideer. Derfor har vi allieret os med vnr. TV for at få den helt rigtige stemning i filmene. Vnr. TV har vundet et hav af priser for turismefilm og kender livsstilssegmentet særdeles godt.

Enkelt og stilrent

Filmene er i tråd med den skandinaviske tone skudt ved kysten, inde i skoven og på bakkeklædte skråninger fyldt med sne.

Farverne er dæmpede og holdt i den skandinaviske farveskala, der er blevet synonym med dansk design, film og madkultur verden over, og det er netop tanken, at filmene skal tale til hjertet og omfavne den skandinaviske natur, livsstil og design, Unidrain er rundet af, lyder det fra marketingchefen.

– Unidrain er jo indbegrebet af skandinavisk design. Det er enkelt, stilrent og funktionelt. Det vil vi gerne vise med filmene, hvor det handler om at løfte hverdagen, slappe af og gå nye veje – ligesom Unidrains slogan: Dare to be different, siger Birgitte Arendsdorf Olsen og fortsætter:

– Da Unidrain først blev lanceret, lagde vi meget energi i at fortælle, hvor sikkert vores produkt var. Vi skulle forklare kunderne, at selvom afløbet var nyt, var det meget sikrere end det, de havde derhjemme. Det bruger vi ikke samme energi på længere. Nu gælder det om at slå Unidrains overlegne design fast – især set i lyset af de mange konkurrenter, der har lavet deres egne varianter af vores produkt.

Du kan se hovedfilmen her.