Det er ellers ikke fordi, han selv er kendt for at lave korte film, den gode Kevin Costner.

Tænk bare på Danser med Ulve, der varer tre timer, JFK, der varer 3 timer og 9 minutter – eller Robin Hood, der sniger sig op på 2 timer og 23 minutter.

Ikke desto mindre optræder den kendte filmstjerne netop nu i en kampagne – med de franske hurtigtog, TGV, som afsender – der handler om at Hollywoods filmskabere bør se at få kortet lidt ned i produktionerne.

Årsag: De nye TGV-tog tager fra 2. juli turen mellem Paris og Bordeaux på 2 timer og 4 minutter mod tidligere 3 timer og 15 minutter, og hvis ikke filmskaberne i verdens mest berømte filmindustri følger trop – så kan passagererne jo ikke nå at se deres film til ende, før de er fremme.

Kampagnen er skabt af bureauet Buzzmann, og der spilles på alle tangenter – lige fra et 174 kvadratmeter stort billboard uden for den franske Gaumont-biografkædes hovedkontor til advarsels-beskeder før biograffilm, der varer længere end 2 timer og 4 minutter, og sågar et åbent brev til præsidenten for Cannes Film Festival 2017, Pedro Almodóvar, hvor de franske statsbaner beder om hans hjælp til at påvirke magthaverne i Hollywood.

Vive le cinema – vive le Cannes Film Festival – vive Paris-Bordeaux in just 2 hours and 4 minutes, slutter brevet, som du kan se (på engelsk) som PDF-fil under artiklen her.

Og så er der naturligvis kampagnefilmen, instrueret af Kim Chapiron, hvor TGV’s Client Relationship Manager, spillet af Camille Lou, rejser til Hollywood for at overbevise Kevin Costner og filmindustrien om, at de skal holde op med at producere film, der varer mere end 2 timer.

Se hvordan det går her: