Flere og flere bilkøbere orienterer sig mod digitale og sociale medier inden de køber ny bil.

Det fastslår en ny undersøgelse fra konsulenthuset Accenture, der afslører, at 80 pct. af bilkøberne i dag anvender digitale tjenester forud for deres køb af ny bil. Derfor har sociale medier naturligvis fået stor bevågenhed inden for bilindustrien og blandt de marketinginvesteringer, der ifølge konsulenthuset i øjeblikket har topledelsens allerstørste prioritet.

En af de bilproducenter, der har profiteret af en omhyggelig indsats på sociale medier, er Kia Motors, der har mere end fordoblet niveauet for positive interaktioner og tilmed har halveret omkostningerne til betalt indhold.

I samarbejde med Accenture har Kia iværksat en ny social media-diagnosticering, hvor bilproducenten har været i stand til at identificere sine styrker og indsatsområder, baseret på data fra bilproducentens sociale kanaler.

Den nye strategi har således øget engagement blandt brandets tilhængere og influenter, hvorefter sociale marketingomkostninger er blevet reduceret med 47 pct. i takt med betalt indhold rammer mere præcist og engagerer sig mere med indholdet.

– Vi har haft stor succes med at vækste vores fans og followers på sociale kanaler til 21 millioner, som har leveret et enormt bidrag til vores hurtigt voksende brand value  over de sidste mange år, fortæller Soon-Nam Lee, VP of Overseas Marketing Group for Kia Motors. 

Med den ny social media-diagnosticering, mener Soon-Nam Lee, at Kia har været i stand til at løfte sit kundeengagement til et nyt niveau, hvor man fortsat vil bestræbe sig på at levere endnu mere personlige og relevante budskaber sine kunder.

– Digital teknologi som sociale medier er ved at ændre markedsføring fra noget man gør for forbrugerne til noget man gør med dem – og derfor er du virkelig nødt til at vinde deres sympati og tilfredsstille ders behov, siger Hyun-Jung Kim, adm.direktør for Accenture i Sydkorea. 

– Producenter og forhandlere er nødt til at fokusere på inddragelse af den “forbundne” forbruger ved at etablere en omkringværende digital tilstedeværelse og engagere sine kunder gennem alle tilgængelige digitale kanaler med al den information, der er relevant for forud for et bilkøb. 

– Derudover er det nødvendigt at kunne etablere og opretholde en velsmurt og integreret kundeoplevelse, der skaber en meningsfuld købsoplevelse på tværs af samtlige virtuelle og fysiske kontaktpunkter, slutter hun.