Kims har gennem 23 år præsteret at være kreativ og nyskabende, så danskerne i dag betragter den danske snackproducent som dagligvarebranchens stærkeste brand.

Det viser den seneste måling fra AIM Create, der har taget temperaturen på de stærkeste brands i dansk dagligvarehandel, hvor det er værd at bide mærke i, at Kims har væltet Coca-Cola af tronen, så det verdenskendte brand må tage til takke med en andenplads, efterfulgt af mejerigiganten Arla på tredjepladsen.

Undersøgelsen har således afdækket styrken blandt 49 brands inden for fire dimensioner: Opfattet kvalitet, i hvilken grad mærket er nyskabende, om mærket har en unik smag og mærkets evne til at skabe trafik til butikken. 

For Kims’ vedkommende har det været udslagsgivende, at brandet gang på gang har præsteret at være nyskabende, hvilket blandt andet skal tilskrives Kims langvarige, tætte samarbejde med Wibroe, Duckert & Partners, som har stået fadder til både Jørgen og det nye reklameunivers med krydderiassistenten Tommy som omdrejningspunkt for Kims storytelling.

Kreativ og nyskabende

Jesper Baun Mortensen, direktør og partner for AIM Create fremhæver, at brandet, både kommunikativt og på produktsiden, har formået at skabe vitalitet på hylden. 

– For at skabe et stærkt mærke i dagligvarehandlen er det naturligvis afgørende at investere i mærket. Et højt kendskab er naturligvis helt afgørende. Men også det kontinuerlige fokus på at skabe opmærksomhed på hylden gennem løbende produkt- og emballageinnovation er afgørende for en stærk mærkepræstation.

Derudover har en stigende kvalitetsopfattelse været stærkt medvirkende til, at Kims i år har slået Coca-Cola, der ellers har siddet tungt på førstepladsen de foregående tre år. 

En præstation som marketingdirektør hos Kims, Lars Hørlyck Christensen, naturligvis er stolt over.

Mission er lykkedes

– Det er overraskende, at vi på et år, hvor der både har været Covid-19, og vi samtidig har skiftet vores karakter ud, har formået at styrke vores brand og i øvrigt kan måle os med et internationalt brand som Coca-Cola, lyder det fra marketingdirektøren, der tilføjer:

– Det er glædeligt, at vi er lykkedes med vores sceneskift – på trods af, at det har været et turbulent år. Men vi kan konstatere, at det betyder noget at bringe de attributter i spil – også kreativt, som vi ved, betyder noget i købsøjeblikket.

Han henviser blandt andet til et study af snack-kategorien som sidste år blev gennemført af Aarhus Universitets MAPP Center.

Kursen er lagt

– Vi har tidligere fået påvist, at smag og kvalitet er nøglepræferencer. Det har vi med vores nye reklameunivers med krydderiassistenten Tommy fået lettere ved at bringe i et positivt lys, både kommunikativt og nu med lanceringen af vores egne krydderier, som forbrugerne allerede har taget vel imod inden produkterne i øvrigt er kommet på hylderne, forklarer Lars Hørlyck Christensen.

Han henviser til, at en pre-launch på Facebook allerede har solgt 150.000 enheder – vel at mærke inden en stort anlagt tv-kampagne er gået i luften og krydderiserien i øvrigt er landet på hylderne. 

Ifølge Jesper Baun Mortensen, er det netop kendetegnende for Kims at lancere sin egen krydderiserie.

– Selvom vi fortsat befinder os i en corona-tid, hvor nogle af de normale “spilleregler” er tilsidesat, så er det helt afgørende for succes på den lange bane, at man både investerer i opbygning og fastholdelse af et højt kendskab og samtidig skaber relevant innovation.

– Vi befinder os stadig midt i en Covid-19 nedlukning, hvilket påvirker adfærden og indkøbsmønstre, når forbrugerne vælger dagligvarer. Men det ændrer dog ikke på, at alle mærker har behov for – og måske i særlig grad under Covid-19 – at være synlige og stærke, da det vil være disse mærker, som i det lange løb vinder på hylden, slutter Jesper Baun Mortensen.