Der er krise i DR, skriver DR Online. For knap en uge siden blev generaldirektør Christian Nissen fyret. Nu meddeler DR’s bestyrelsesformand, Jørgen Kleener, at han trækker sig fra sin post.
– Jeg vil på førstkommende bestyrelsesmøde meddele DR’s bestyrelse, at jeg agter at trækker mig som formand for bestyrelsen. Jeg har sviget bestyrelsens tillid, og andre har svigtet min tillid, skriver Jørgen Kleener i en pressemeddelese.
Af pressemeddelelsen fremgår det, at Jørgen Kleener løj, da han i går i TV AVISEN sagde, at han ikke havde drøftet det med politikere på Christiansborg, inden han fyrede generaldirektøren.
For nu skriver bestyrelsesformanden i sin meddelelse, at han talte med Socialdemokratiets formand Mogens Lykketoft om fyringen, inden bestyrelsen blev orienteret.
I pressemeddelelsen forklarer han kontakten til politikerne med, at han frygtede, at DR ville blive offer i en politisk strid på Christiansborg.
Krisen omkring DR er tilsyneladende udløst af en budgetoverskridelse på op mod 400 millioner kroner på DR’s byggeri af et nyt mediehus på Amager.
Jørgen Kleener fastholder, at Christian Nissen blev fyret, fordi DR’s bestyrelse mistede tilliden til ham i forbindelse med budgetoverskridelsen.
– DRs afgåede generaldirektør forholdt mig afgørende viden om DRs sande økonomi. Det kunne og ville jeg ikke leve med, beretter den afgående bestyrelsesformand.