Sidste år introducerede Rockwool projekteringsnettet på deres allerede meget udbyggede site. På projekteringsnettet kan ingeniører og arkitekter på kun få minutter klikke sig til tegninger og en række beregningsprogrammer, noget der ellers ville tage op til halvanden dag.
Rockwool er med deres site flere skridt foran de fleste danske virksomheder, der endnu ikke har forstået vigtigheden af, at deres sites bør bygge på relations- og dialogmarkedsføring – og ikke på hvor dygtige de er.
Der er hjælp at hente for Rockwool’s målgrupper på siten, der bliver opdateret dagligt, bl.a. med de nyeste tiltag indenfor lovgivningen på byggeområdet, offentlige publikationer, en “butik“ for tømmerhandlere m.m.. Og så projekteringsnettet, der siden starten for et år siden har udviklet sig til en succes.
– Vi tog på et meget tidligt tidspunkt stilling til relationsmarkedsføring på nettet, siger produktchef Lars Hørberg, Rockwool, og projekteringsnettet blev bl.a. fra starten markedsført med direct mails til målgrupperne. Vi har selvfølgelig udviklet os i takt med udviklingen, og vores site er stille og roligt blevet udbygget – ikke mindst ud fra vores målgruppers ønsker og behov. Vi står også selv bag vores set-up på nettet. Her har webmaster Jesper Madsen travlt med de daglige opdateringer, og ikke mindst med at holde os orienterede om hvilken vej udviklingen går – så vi hele tiden kan være på forkant.

SERIøS MåLGRUPPE
Kampagnen der går i luften i slutningen af marts er målrettet ingeniører og vil, ifølge Lars Hørberg, blive kørt massivt i Bladet Ingeniøren året ud.
– Projekteringsnettet er en stor hjælp for ingeniører og arkitekter, og for at gøre succesen endnu større går vi nu ud med en meget målrettet kampagne, i første omgang henvendt til ingeniører. Det er en seriøs gruppe, der ikke tager alt for gode varer, understreger han. Derfor har vi også ventet indtil nu med en kampagne, vi ville nemlig være sikre på at projekteringsnettet fungerede optimalt først.
– Det er meget tilfredsstillende for et bureau, at være med til at markedsføre noget man ved virker, tilføjer strategisk planner Bettine Ortmann fra Creavision
– Selve annoncerne er bygget enkelt op netop med det udgangspunkt, at ingeniører er en målgruppe, der ikke falder for “hvad som helst“, smiler Bettine Ortmann.
– Målet er at vise, hvor enkelt det er, og vi vil køre annoncerne to og to, hvor den første annonce man støder på er en teaser, der viser hvor få klik der skal til. Den næste annonce viser, hvad man via de få klik kan beregne sig frem til – Og det vil ofte være noget, der normalt ville havde taget op til halvanden dag på “gammeldags vis“, konstaterer hun.
Kampagnen vil også senere blive krydret med en konkurrence, selvfølgelig meget seriøs i form af en ligning, hvor ingeniørerne efterfølgende kan regne sig frem til et resultat på Rockwool’s site – Og få chancen for at vinde produkter fra B&O, det er nemlig produkter som ingeniører, ifølge Lars Hørberg, sætter stor pris på.
Der skal laves 6 par annoncer i alt, og de vil køre i kombination med små teaser-annoncer. Kreativt team bag kampagnen er tekstforfatter Pernille Kleding og AD’er Bo Mahnfeldt, Creavision.