Der må efterhånden være trangt på trofæhylderne hos LEGO, Warner Brothers og folkene bag sidste års biografsucces The LEGO Movie – men forhåbentlig kan der klemmes endnu en lille statuette ind.

I går vandt filmen således den fornemme britiske BAFTA-pris i kategorien Best Animated Film – en kategori, der i BAFTA-regi er uddelt siden 2006, og som tidligere er gået til ”klassikere” som Toy Story, Happy Feet, Ratatouille og Frozen.

LEGO-filmen, der i premiereweekenden i USA solgte billetter for 69,1 millioner dollar, svarende til knap 380 millioner danske kroner, fortsætter dermed sin award-sejrsgang, der ifølge film-databasen IMDb indtil videre har sikret den 44 priser og 45 nomineringer ved award-shows verden over.

Til manges store overraskelse er filmen dog ikke nomineret til den mest kendte pris af dem alle – en Oscar. Der kan dog godt drysse en smule Oscar-støv over den, når de eftertragtede statuetter uddeles den 22. februar i New York, idet sangen ”Everything Is Awesome” er nomineret i kategorien Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song.

Faktisk vandt LEGO-filmen også en BAFTA sidste år, men det var i Childrens Awards-uddelingen, mens dette års pris faldt ved ”voksen-showet” og altså i kategorien ”Best Animated Film”.

Manuskriptforfatterne og instruktørerne bag The LEGO Movie, Phil Lord og Christopher Miller, er allerede i fuld gang med The LEGO Movie 2, der kommer i biograferne i 2018 – og du kan se vinder-interviewet med dem ved BAFTA 2015 her.

Alle årets BAFTA-vindere og nominerede i de enkelte kategorier kan findes her.