Tennis har altid haft sine højtråbende koryfæer. Ilie Nastase, Jimmy Connors og John McEnroe er blot nogle af de mest synlige.
Nu bringer Nike læren af disse personligheder endnu et skridt videre, når de indleder hypen op til US Open, der starter i næste uge. Og det sker på et pressemøde i aften i New York, hvor konferencieren er ingen ringere Don King.
Den storskrydende boksepromotor introducerer Nikes seneste tenniskampagne, der er døbt “Grapple in the Apple” ved et pr-møde, hvor Roger Federer og Rafael Nadal konfronterer hinanden – sandsynligvis med kunstig fråde om munden.
For at tilføre eventen krydderi er de to stjerner døbt: Roger “the Magician of Precision” Federer og Rafael “Matador of Spin” Nadal. Om de nikker hinanden skaller er uvist.
Ken Dice fra Nike fortæller adage.com, at initiativet skal føre tennisfans og fans fra popkulturen tættere sammen. Og dermed øge udbredelsen af Nikes brand. Ken Dice vil ikke afsløre, hvad eventen koster, men tilføjer at “dette er indledningen til den mest signifikante tennis-kampagne i nyere tid.”
Det er Wieden & Kennedy, der eksekverer budskaberne, denne gang dog med Don King Productions som medansvarlige. Kampagne indeholder print, outdoor og digitale elementer. Sideløbende vil Nike fordele flyers og skabe gade-events i New York.
Ken Dice siger, at hypen ikke handler om at introducere en bestemt sko eller beklædningsgenstand, men at skabe opmærksomhed og begejstring i New York.
Eric Wright fra Joyce Julius & Associates, der er specialister i at måle effekterne ved corporate sponsorships, fortæller, at Nike risikerer at blive lidt til grin, hvis en eller begge spillere taber i de indledende runder af US Open. Omvendt, siger han, vil kampagnen garantere Nike synlighed under årets sidste grand slam-turnering, ikke mindst i kraft af den buzz, de mange events genererer.
cwl