25 til 30 millioner turister skal strømme til København under verdensudstillingen i 2020. Det er ambitionen for Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), der ifølge Ritzaus oplysninger offentliggør planerne torsdag klokken 17.
Overborgmesteren går efter den store verdensudstilling EXPO, som afholdes hvert femte år. I 2010 afholdes den i Shanghai, mens den i 2015 kommer til Milano.
Det vurderes på Københavns Rådhus, at verdensudstillingen vil tiltrække mellem 25 og 30 millioner turister over fire måneders verdensudstilling, hvis det lykkes at få begivenheden til Danmark for første gang nogensinde.
Ansøgningen skal indleveres inden 2011, og Ritt Bjerregaard og hendes medhjælpere skal nu til at samle den nødvendige kapital hos blandt andre private investorer.
Centrale kilder på rådhuset vurderer dog, at mange af udgifterne til at gøre København klar til at modtage de mange gæster, alligevel er budgetteret i form af eksempelvis udvidelse af metroen.
Ifølge berlingske.dk vurderer kilder på rådhuset, at København har en god mulighed for at vinde værtsskabet. Det skyldes blandt andet, at København har mange ubebyggede havnenære arealer nær centrum, hvor udstillingen kan afholdes.
/ritzau/