Der er plads til nye ideer, og det gør ikke noget, hvis de kommer fra den kommercielle verden. Der er nemlig ingen berøringsangst i Zulu-generationen, personificeret gennem de to kanalredaktører, Palle Strøm (32) og Keld Reinicke (31).
Således udfordrer de reklamebranchen og markedsførings-verdenen og lægger op til kommerciel nytænkning, når TV2 Zulu går i luften d. 15. oktober.
– Jeg skammer mig ikke over at drikke Coca Cola eller over mit forbrug. Jeg er ud af en generation, som har et mere bevidst forhold til reklame og markedsføring og derfor heller ingen berøringsangst. Vi er klar over, at reklame kun kan gå med folk. Selvfølgelig vil der kun komme ting på skærmen, som vi ud fra en redaktionel opfattelse kan stå inde for, men derudover har vi ingen traditioner og ingen historik, og derfor er vi også åbne over for ideer – uanset, hvor de kommer fra, siger Palle Strøm.
I første omgang har de dog selv haft rigeligt med ideer, der er kommercielt nytænkende. Det gælder først og fremmest de såkaldte event-uger, hvor der er planlagt en om måneden, og hvor den første allerede kommer i slutningen af oktober i form af en halloween-uge.
– Folk vil rende rundt med hugtænder, græskar og lign. i studiet, og vi vil sende gyserfilm og serieafsnit, hvor halloween indgår i det omfang det kan lade sig gøre, siger Palle Strøm og tilføjer, at halloween måske ikke er en dansk tradition, men at den er voksende bl.a. på grund af den unge generations forhold til USA. Eksempelvis har Netto også i de sidste par år brugt halloween.
– Vi har haft nogle generationer, hvor alt blev brudt ned. Vi er ud af en generation, der mangler ritualer og derfor går meget op i dem. Vi vil gerne være med til at sætte nogle fællesnævnere, siger Palle Strøm.
Event-ugerne er kommercielt en ny mulighed på markedet, hvor der kan opstå det meget populære synergi, hvis en annoncør går ind og bruger eventen aktivt. Så markedsfører tv-stationen og annoncøren gensidigt hinanden, og begrebet får da også en positiv modtagelse på markedet.

NYSKABENDE
Palle Strøm har selv fået mange positive tilbagemeldinger, når han har præsenteret ideerne for annoncører, og adm. dir. Claus Clausen, mediebureauet CIA, karakteriserer det da også som nytænkende.
– Men jeg vil håbe, at de satser på først og fremmest at få de store annoncører med på ideen. Det vil gøre det bedste indtryk på markedet, siger Claus Clausen.
Der er i hvert fald én god grund til, at Palle Strøm og Keld Reinicke satser på at være nyskabende og på gode ideer. Dybest set er de sat på den umulige opgave at skabe en tv-station på et næsten eksistens-minimum. 85 mio. lyder budgettet på, og det svarer til ca. 230.000 kr. om dagen. Alligevel er ambitionerne høje. De ønsker at lave tv med højeste fællesnævner, men det skal dog være usnoppet, og der skal ingen adgangsbegrænsning være.
– Høje ambitioner og et minimalt budget virker umiddelbart som to modstridende ting. Men vi har valgt at se det som en fordel, fordi det så lægger mere op til at have bedre ideer, og som tiden er gået, så ser det faktisk ud til at være en fordel, siger Palle Strøm. Han tilføjer dog, at TV2 Zulu selvfølgelig nyder godt af TV2’s programindkøb, som giver adgang til en række serier og film til en god pris.
At genbruge tidligere sendte serier eller genudsende ting ser han ikke som en discount-løsning.
– Som tv-markedet har udviklet sig, så er “G’et“ i tv-programmerne uden mening. Det er blevet en naturlig del af markedet at sende programmer flere gange, og jeg tror ikke hverken seere eller markedet opfatter det som et problem. Jeg tror f.eks., at mange vil glæde sig over et gensyn med David Carruso i NYPD, hvor han jo ellers på nuværende tidspunkt er røget ud, siger Palle Strøm.
Han beskriver sig selv og Keld Reinicke som de siamesiske tvillinger i den danske tv-underholdnings-branche. De har begge studeret filmvidenskab på Københavns Universitet, og har begge startet deres karriere i B&U afdelingen i Danmarks Radio for seks år siden. Dog har Palle Strøm studeret på University of California i Los Angeles, mens Keld Reinicke har været en tur over CNN.
De fulgtes ad som underholdningsredaktører til TV2, hvor de har været med til at etablere Den Store Klassefest. Nu står de så bag TV2 Zulu sideløbende med, at den store TV2-satsning, Den Store Mission, også er deres baby. Går det hele godt her i efteråret, så er de på vej mod stjernerne.
– Jeg gik på et tidspunkt og troede, at når man fik lidt mere erfaring, så ville det blive lettere. I stedet er det blevet sværere og sværere, fordi forventningerne hele tiden bliver større. Men det er fedt. Vi er ud af en generation, hvor dannelsesrejsen går til USA, som hylder det frie initiativ og som har sat sig fri af janteloven. Konkurrence er fedt. Når nogle andre i markedet laver noget godt, så ansporer det os til at lave noget bedre, siger Palle Strøm.
Belært af erfaringerne, er han tilbageholdende med forventningerne til den nye stations seerandel.
– Vi ved, at vi kommer til at starte lavt, og vi er forberedt på, at det kommer til at tage tid. Men vi tror på vores indhold og på, at det nok skal lykkes, og mit eget håb er, at vi i løbet af et par år er den største af de såkaldte “minors“ – d.v.s. DR2, 3+ og TvDanmark1, siger Palle Strøm.