”Dét, der ikke kommunikeres, findes ikke”, mener en gruppe kandidatstuderende i strategisk virksomhedskommunikation på ASB. Derfor lancerer de nu en informationskampagne, der skal gøre erhvervslivet opmærksom på deres kompetencer i forbindelse med, at de første kandidater nu bliver færdige.
Uddannelsen i strategisk virksomhedskommunikation er ny, og virksomhedernes kendskab til de nyuddannede strategiske kommunikatører er derfor begrænset. Da kampen om de gode kommunikationsjob samtidig er hård, besluttede de studerende at tage deres egen medicin og bruge de kompetencer, de har tilegnet sig i løbet af de sidste fem år, til at profilere sig selv og deres uddannelse.
– Vi er jo uddannet til at lave professionel kommunikation, så hvorfor ikke starte med at bruge vores kompetencer til at promovere os selv? Det har været en hård, men udviklende proces at prøve vores lærdom af i praksis. Og vi er ganske stolte af resultatet, fortæller Martin Christiansen, kommunikationsstuderende og projektleder på kampagnen.
En professionelt udført profileringsbrochure, web- og pressearbejde samt partnerskaber med ASB’s Karrierecenter og Center for Virksomhedskommunikation er resultatet af deres arbejde, som skal indlede en dialog med virksomhederne og øge kendskabet til de strategiske kommunikationskandidater.
– Nok skal hver enkelt kandidat skabe sit eget job, men da vi jo ikke er de eneste kommunikationskandidater på markedet, fandt vi det nødvendigt at handle proaktivt og lancere en informationskampagne til glæde for alle dimittender i virksomhedskommunikation fra ASB, uddyber Martin Christiansen.
Leder af Center for Virksomhedskommunikation på ASB, Professor Finn Frandsen, siger om initiativet:
– Det er godt at se, at de studerende ikke sidder med hænderne i skødet, men tænker på det fælles bedste. Og i stedet for blot at tale om deres kommunikationskompetencer, har de studerende med denne kampagne vist, hvad de kan, og hvad virksomhederne med rette kan forvente af dem.
Holdet af frivillige kampagnemedhjælpere er alle medlemmer af foreningen for kandidatstuderende i virksomhedskommunikation, Communis, der ud over faglige og sociale aktiviteter netop har til formål at promovere de nye kommunikations-kandidater. Communis styres og er startet op af studerende. MSOL