Det nævnes i flæng, at både content og kontekst er ”konge”, men mere og mere peger i retning af det sidste.         

Kontekst udmærker sig nemlig ved at opstå i et sweatspot, hvor strategi, kreativitet  og medier krydser hinanden.

Det understreger DDB Californias kreative direktør, Jim Bosiljevac i et interview i den nyeste udgave af marketingmagasinet, Admap.

Han konstaterer samtidigt, at alt for mange annoncører forveksler kontekst med at placere en annonce i en relevant sammenhæng. Det er meget mere end det.

Det kræver, at annoncørerne én gang for alle gør op med tankegangen, at de kreative leverer indholdet og medie-plannerne for indrykningerne.

Derimod fremhæver Jim Bosiljevac, at en indsigtsfuld forståelse af sin målgruppe, en kreativ smart idé og relevante medieplaceringer vil skabe en selvforstærkende effekt.

Han mener med andre ord, at kontekst skal ses som en mere præcis angivelse af en målgruppe, som giver både de kreative og medie-plannerne langt mere at arbejde med.

– Tager du en bred demografisk beskrivelse, som eksempelvis en kvinde i alderen 35-50 år, med en gennemsnitsindkomst, så har du ikke rigtigt mulighed for at skabe ”connection”, men fortæl mig, at hun er en kvinde med fem børn på et fly til Las Vegas – så har jeg pludseligt meget at sige til hende, forklarer Jim Bosiljevac.

Han mener derfor, at annoncørerne skal indrette sig på at ændre medieplan hyppigere, for dels at komme i sync med den kreative proces, men samtidig forudsat, at de kreative også bliver bedre til at dele deres ideer tidligere i processen.

Det væsentlige er dog, at medie-plannerne lærer at forstå det ”uregelmæssige” i den kreative proces, frem for at kloge sig på, hvorfor ideerne ikke altid arter sig helt efter hensigten.

Jim Bosiljevac foreslår, at man i stedet at slå ideerne ihjel, konstant fokuserer på, hvordan man bygger ovenpå og kommer videre fra det, som man allerede har.

– Annoncørerne er nødt til at overveje, hvordan de kan optimere processen, så at alle parter får mere ud af hinanden og derved skaber en løftestang for hele tiden at kunne øge relevansen af sit budskab, slutter Jim Bosiljevac.