Et humanitært sponsorat, hvor man kan bestille et kommercielt resultat – det lyder som noget af et paradoks. Ikke desto mindre er det noget i den retning. Kræftens Bekæmpelse mener at have udviklet.
Grundideen handler om, at man på hjemmesiden www.stopcancer.nu kan klikke på et felt, hvor opfordringen lyder: “Giv gratis hjælp“. I det øjeblik man klikker på feltet udløser det 3 kroner til Kræftens Bekæmpelse og samtidig kommer man ind på en side, hvor seks sponsorer har deres bannere stående lige midt på skærmen der, hvor der normalt er redaktionelt indhold.
Det er disse sponsorer, der betaler de 3 kroner (50 øre hver), og bannerne vises under overskriften: “Tak for din hjælp“. Sammen med information om, at de 3 kroner betales af sponsorerne og en opfordring om at klikke ind på deres bannere.
– Hvor de normale klik-igennem-rater på banner-annoncer ligger mellem en halv og en hel procent, så har vi i den første periode opnået klik-igennem rater på mellem 5 og 14 pct. D.v.s. at vi har skabt et medie, der skaber traffik til sponsorernes sites, fortæller marketingchef Poul Møller. Han tror på, at den høj klik-igennem rate skyldes, dels at Kræftens Bekæmpelse i alle analyser har et meget stærkt image i befolkningen og dels at man klikker ind på sitet som resultat af et personligt engagement.
Konceptet er, at en sponsor kan definere, hvor mange kliks han er parat til at betale for, og banneret pilles så af, når det antal er nået for at blive skiftet ud med en ny sponsor. Produktet er dog ikke så kommercielt, at aftalen gælder klik på banneret, men man kan bestille en periode, klikken skal være nået inden for, så man kan kæde aktiviteten sammen med en kampagneperiode.
Det er Poul Møllers håb, at stopcancer.nu skal blive til et permanent reklamemedie, og derfor ligger der forskellige planer til at fastholde interessen, når den første bølge er overstået efter, at siten blev præsenteret i fredags på et pressemøde.
– Der kan blive tale om partnerskabs-aftaler, om almindelig markedsføring og om løbende udvikling af indhold, der kan emdvirke til at gøre sitet interessant at komme ind på engang imellem. Men iøvrigt kan vi hente ideer hos det amerikanske site, hvor vi har hentet ideen, fortæller Poul Møller.
Han er dog foreløbig særdeles godt tilfreds med resultaterne. Allerede før sitet officielt blev præsenteret kom klikmængden op på 10.000 pr. dag.
– Dermed er vi på Top 20 listen over de mest besøgte sites, siger Poul Møller.
Stopcancer.nu er blot en af flere sites under Kræftens Bekæmpelse. Der er dels hovedsiten med brede informationer om kræft, men der er også målrettede sites om rygning, soldyrkning og den såkaldte “6-om-dagen“, der handler om det anbefalelsesværdige i at spise mindst 600 gram frugt og grønt om dagen.