AstraZeneca’s kampagne for astma-medicin og Penol-annoncen med det norske flag,der bliver dansk, når man benytter sig af rettetape, blev vindere af henholdsvis Årets Kampagne og Årets Annonce, da Dansk Fagpresse i går uddelte Kraftprøven for 11. gang.

Penol-annoncen vandt også sin kategori, da Epica for nylig uddelte sine priser. Og dermed må man sige, at bureauet Geelmuyden Kiese, der ellers mest har været kendt som et “norsk PR-bureau” har fået markeret sig på reklame-fronten.
Penol-annoncen er udarbejdet af Rikke Fabricius og Kristian Haagen, der har arbejdet sammen om både tekst og layout. Kampagnen for rettetape, der også omfatter en anden annonce, hvor rettetapen er på sin plads “I did …have sex with that woman, Miss Lewinsky” var også nomineret i kategorien Årets Kampagne. Her vandt AstraZeneca og Propaganda med Hanne Scmidt som AD og Frederik Preisler som tekstforfatter for en kampagne for AstraZeneca’s astma-produkt.

Dommerkomiteen, med rektor Ole E. Andersen fra Den Danske Reklameskole i spidsen, kunne konstatere, at der dels var indsendt 33% flere arbejder til bedømmelse end året før. Dels at niveauet generelt var højt. Præmieret blev især annoncer og kampagner, der kunne levere en enkel, klar kommunikation med respekt for modtagerne. Ud af 33 kampagner havde dommerkomiteen nomineret 5 og ud af 100 enkeltstående annoncer var der nomineret 7. Der var diplomer til enkeltstående annoncer til Geelmuyden Kiese for en annonce for EventForce, bragt i Markedsføring, til AstraZeneca og Propaganda og til Information og Propaganda. I kampagne-kategorien var der diplom til DoubleClick og BBDO. nimb