Abonnements-modellen har nu også ramt den danske reklamebranche.

Det er de kreative folk bag bureauet Worth Your While, der indtil for nylig hed Them, som står bag produktet, der er blevet lanceret, og som er blevet døbt ”Creativity on Subscription.”

Her kan man som kunde vælge tre pakker med forskellige bindingsperioder og priser.

To af bagmændene – co-founder og CEO Brian Schøler og co-founder og ECD Thomas Ilum – mener, at et abonnements-samarbejde kan være et ”stærkt alternativ” til et klassisk bureausamarbejde, ligesom det kan være en måde, en kunde kan teste bureauet af på. 

Og så kalder tiden – og især under og efter en coronakrise – ”på mere agilitet, transparens, og en oprigtig lyst til at arbejde mere innovativt.”

Men hvad er kreativitet på abonnement?

– Det er en mulighed for brands for at få et skud kreativitet uden at skulle forpligte sig alt for meget, siger Thomas Ilum.

Brian Schøler supplerer: 

– Vi fokuserer på grundideerne. Det kan være, at kunden allerede har et bureau eller et stort inhouse-setup, der har brug for en injektion.

Hvad får man for sine penge?

– Man giver os en brief, og ud fra den brief kommer vi med to til tre overordnede ideer. Vi giver så eksempler på, hvordan de kan eksekveres, men vi fokuserer meget skarpt på grundideerne, siger Brian Schøler.

Skal kunden så selv pakke ideerne ud?

– Kunden kan bede os om at gøre det, vi kan gøre det i samarbejde med kundens eksisterende bureau – eller kunden kan selv gøre det, siger Brian Schøler.

Thomas Ilum og Brian Schøler anerkender, at man som kunde i dag allerede kan bede en freelancer, et mindre bureau eller et større bureau om at komme med et oplæg. Også med kort varsel. Og ud fra en stram brief.

Men de afviser, at abonnements-modellen er gammel vin på nye flasker. De mener, at modellen kan ”disrupte” branchen. 

Tegner man eksempelvis et abonnement på seks måneder kan man skifte briefen ud hver måned, og dermed få leveret nye ideer, der ifølge Brian Schøler og Thomas Ilum tager ”afsæt i brandets eksisterende strategi og højst sandsynligt i et eller flere samtaleemner.”

– Du får adgang til et kreativt niveau uden, at du skal forpligte dig alt for meget. Det er en uforpligtende måde at se, hvordan man kan booste sit brand på, siger Thomas Ilum, mens Brian Schøler understreger, at abonnements-modellen ikke skal forveksles med en retainer-model.

Brian Schøler.– I en retainer er du meget mere bundet, og der ligger typisk også andre ting i den. Og vi har ikke nogen interesse i at overtage opgaver, som ikke er vores primære styrke. Hos os er der ikke nogen stor forretning, der skal finansieres, siger han.

Det her lugter lidt af, at I ikke har så meget at lave…?

– Vi er selvfølgelig ramt ligesom alle andre, og krisen har kostet et anseeligt beløb på omsætningen. Men vi har kunder, der leverer opgaver, som holder båden flydende, og vi har vækstet forretningen siden i sommer (hvor Them gik i luften, red.), siger Brian Schøler.

Thomas Ilum tilføjer: 

– Produktet har været i støbeskeen i noget tid, og det er tilfældigt, at krisen rammer lige nu. Vi tror, at produktet er perfekt i den tid, vi lever i, hvor mange vil kigge på, hvordan de bruger deres penge – og mange brands måske overvejer deres leverandørforhold.

En måneds ”Creativity on Subscription” koster 55.000 kroner, tre måneder koster 45.000 kroner pr. måned og seks måneder koster 35.000 kroner pr. måned.

Bureauet Them så dagens lys i sommeren 2019. Navneskiftet til Worth Your While skal understrege, at man er folks tid værd, lyder det.