Krydstogter er verdens hurtigst voksende ferieform, hvilket danskerne også har forstået.
Inden for de seneste fem-seks år er krydstogtssegmentet eksploderet i den danske charterbranche. Star Tours salgschef, Stig Elling, skønner, at 23-24.000 danskere tager på krydstogt i år. For et årti siden lå tallet på 3-5.000.
Ferieformen er kun i sin vorden, og Stig Elling forudser, at antallet af danskere på krydstogt ”vil meget mere end fordobles over de næste fire-fem år”.
Samme melding lyder fra Scandinavian Cruise Center, der er en af den danske krydstogtsbranches største aktører ved alene i år at sende ca. 6.000 danskere ud at sejle.
Selskabet oplevede ifølge adm. dir. Merethe Gadeberg i 2007 en fremgang i bookinger på 25 pct. i forhold til 2006. Selskabet har i dag et markedsføringsbudget på 3 mio. kr., hvilket er en fordobling de seneste år.
– Det er en stor, ny ferieform, der langt om længe er kommet til Danmark. Det bliver mere og mere in. Danskerne er ved at forstå, at krydstogt ikke betyder gamle amerikanere med blåt hår, men at det er for alle, fortæller Stig Elling.
Der er noget at vækste på, da kun to pct. af danskerne har prøvet krydstogt. Til sammenligning ligger pct.-satsen i Storbritannien og Tyskland på 8 – 10, mens seks pct. af nordmændene og fire pct. af svenskerne har været på krydstogt. 16-17 pct. af amerikanerne har været på krydstogt.
Læs hele artiklen i emnet Livsstil og Forbrug, der kommer med Markedsføring nr. 11 i morgen, tirsdag.
sd