Regnskabet fra Kunde & Co vidner om endnu et tilfredsstillende år på Østerfælled Torv, hvor nettoresultatet med blot hundredetusind til forskel er identisk med udfaldet af 2015, der ligeledes må betegnes som et meget solidt år.

– Vi oplever, at flere virksomheder igen sætter vores kernekompetence, branding, øverst på deres agenda til at drive retning og vækst, hvilket naturligvis er positivt for os og går i fint spænd med vores strategiske tilgang til marketing, siger Jesper Kunde, ejer og adm. direktør, Kunde & Co.

Blandt branding-kunderne i 2016 er bl.a. Berlingske, Falck og Silvan, men også den islandske supermarkedskæde Samkaup, som bureauet har udviklet brandet Kjörbuðin for. Herudover står bureauet også bag re-positionering af HTH-brandet HTH GO, som for øjeblikket kan ses på TV og sociale medier.

Kortlægning af kundernes rejse
Bureauets nettoresultat lyder på 20,7 mio. kroner før skat og bruttoresultatet er på 160 mio. kroner – et resultat som Jesper Kunde anser som yderst tilfredsstillende:

– Det er et rigtig fint resultat. Særligt i lyset af, at vi i 2016 har investeret i mange nye løsninger, konstant opbygning af vores specialkompetencer, videreuddannelse af medarbejderne og har fortsat vores internationale ekspansion.

– Samtidig er det også et udtryk for, at vores stærke Corporate Religion-filosofi og evne til at tænke i totalløsninger for vores kunder virker, fortsætter Jesper Kunde.

Som en del af totalløsnings-tankegangen har bureauet i 2016 arbejdet med at videreudvikle en stærk proces til kortlægning af hele kunderejsen fra interesse og købsintention til faktiske køb.

– Vi skal hele tiden være et skridt foran vores kunder og forstå, hvor markedet og forbrugerne og kunderne er på vej hen. Det kræver, at vi konstant sætter os ind i alle nye teknologier og muligheder, men også at vi forstår at tænke i helheder, uddyber Jesper Kunde.

Fortsat international ekspansion
Et andet fokusområde for Kunde & Co har været den fortsatte udvikling af internationale kunder og arbejdet for at tiltrække nye.

I den forbindelse er der bl.a. skabt en meget stor kampagne til det tyske marked for Danfoss under overskriften: ”Ich bin smart. Ich bin Danfoss Link”.

Samtidig er der i kølvandet på det islandske supermarkedsprojekt kommet en række nye kunder til på vulkanøen, herunder det kendte geotermiske spa, Blue Lagoon.

– 2017 er også begyndt godt, og vi håber at kunne fortsætte den positive udvikling hele året, men tidshorisonten hos kunderne bliver generelt kortere, så det er svært for os at se mange måneder ud i fremtiden, men vi er optimistiske, slutter Jesper Kunde.

Nøgletal Kunde & Co: 2016/ 2015/ 2014

(Mio. kr.)                           

Nettoomsætning:            284,2/ 250/ 242

Bruttofortjeneste:            160/ 160/ 142

Årets res. før skat:           20,7/ 20,7/ 16,2

Årets res. efter skat:        16,1/ 15,8/ 12,2

Antal medarbejdere:       194/ 182/ 163