For SBS Tv skal man finde succes for Kanal 4 i målgruppen ”kvinder, 15-44 år”, og selskabet er faktisk rigtig godt tilfreds med udviklingen. Ikke mindst i denne VM-tid, hvor Kanal 4 i den første uge af fodbold-feberen opnåede en share på 13,4 i prime-time, hvilket er pænt over de 7,7, man opnåede i samme uge sidste år.
– Der er ingen tvivl om, at VM giver et behov for alternativ sening, og at Kanal 4 nyder godt af dette, siger salgsdirektør Klaus Nielsen, SBS Tv.
Men også i ugerne inden mener han, at Kanal 4 har oplevet en klar fremgang blandt kvinderne i prime-time, og han karakteriserer udviklingen som over forventning.
– Vi har erkendt, at vi ikke kan kæmpe på den brede målgruppe. Det er stort set kun DR1 og TV2, der kan det. Hvis man derfor vil måle os på performance, så må det ske på kanalens målgruppe, og der har Kanal 4 oplevet en udvikling, der er markant inden for prime-time, som er det tidsrum, hvor vi har foretaget nogle ændringer. Derfor er vi meget fortrøstningsfulde over for efteråret, hvor vi vil komme med en række initiativer, som vil give kanalen mere form. Bl.a. kommer vi med Oprah, som skal fungere i forhold til den dag-sening, der adskiller kvinders tv-forbrug, siger Klaus Nielsen.
Han fortæller desuden, at SBS Tv har foretaget en imagemåling i april før kanalens start og en i maj efter premieren, og denne måling viser en positiv udvikling i opfattelsen af kanalen. fin