Mange boligejere kan spare tusinder af kroner på at lægge deres lån om på en måde, som bankerne ikke umiddelbart ønsker at informere deres kunder om.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det er især boligejere i Storkøbenhavn, der kan spare mange penge hvert eneste år. Boligpriserne er her steget så meget, at ejernes gæld fylder mindre i forhold til den aktuelle boligværdi.

Det giver mulighed for at halvere bidragssatsen – et af gebyrerne på et realkreditlån – hvis man opsiger sit nuværende rentetilpasningslån i forbindelse med en refinansiering og optager et nyt, tilsvarende lån umiddelbart efter.

– At bankerne ikke informerer de relevante kunder om dette, vidner jo om, at bankrådgiveren ikke er kundernes mand, men bankens, siger Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, til avisen.

Han noterer, at bankerne har haft meget travlt med at kontakte deres kunder på det seneste i forbindelse med den netop overståede auktion over danskernes flekslån, selv om kunderne ofte kun sparer ganske lidt ved eksempelvis at skifte deres F1-lån ud med et F3-lån.

Men de har altså ikke rådgivet om helt at opsige lånet.

/ritzau/