– Årets Aurora-vinder er en annonce for Lätta. Om den må man sige – endnu engang – at det enkle så afgjort er det stærkeste. Kan det siges klarere – næppe – men det kunne helt sikkert være gjort mere kompliceret. Produktets væsentligste fordel – 50% mindre fedt – er så fremragende visualiseret.
Sådan motiverede dommer-formanden, adm. direktør Lars Ive, Matas, valget af den 28. vinder af Jyllands-Postens Aurora for årets bedste dagblads-annonce: McCann Copenhagen og Van den Bergh Fooods annonce for Lätta. Kreativt team bag annoncen er kreativ direktør Mads Rørstrøm og AD Søren Bitsch.
Aurora blev uddelt under stjernerne i Tycho Brahe Planetariet den 1. oktober. Som sædvanlig et velbesøgt arrangement, hvor det største trækplaster naturligvis er prisuddelingen, men hvor Jyllands-Posten samtidig lægger vægt på at give deltagerne noget mere med hjem. I år var det en præsentation af Leo Burnetts undersøgelse af, hvorvidt prisvindende reklame også sælger og flytter markedsandele. Undersøgelsen har tidligere været præsenteret i forbindelse med Cannes-festivalen, men her var manden bag, director, creative resources worldwide, Donald Gunn fra Leo Burnett Inc., altså kommet til Danmark for at præsentere resultatet – som i øvrigt viser, at i langt de fleste tilfælde, så ser det ud til, at kreativitet, der vinder priser, også sælger varer.
“Mod“ er ofte et nøgleord, når dommerne i de forskellige prisuddelinger, vi har herhjemme, begrunder deres valg. Det samme gælder enkelhed, og begge dele var også blandt hovedbegrundelserne for at vælge Lätta, som efter dommernes vurdering er en fremragende, enkel, klar og præcis annonce, der viser, at man har haft modet til at skabe noget enestående.
– Annoncen er set med juryens øjne ikke alene en fremragende annonce ud fra alle faglige standarder, den er også et udtryk for et modigt forsøg på at gå imod den intetsigende og formålsløse trend, hvor alle produktfordele skal dokumenteres og efterfølgende udpensles til mindste detalje i kommunikationen. sagde Lars Ive også om Aurora-vinderen.