Der bliver set mindre sort fjernsyn og lyttet mere til ‘betalt’ radio på landets kollegier, end der blev for bare nogle få måneder siden. Omtrent hver femte – eller 3.000 – af de 15.000 beboere på landets kollegier, som i september fik et brev om, at DR ikke havde dem registreret som licensbetalere, har nu meldt sig. Det viser en opgørelse fra DR Licens.
DR satte ind på 202 kollegier, fordi det stod sløjt til med licensbetalingen blandt de unge her. Mere end hver tredje beboer fik ikke klaret girokortet til DR Licens.
Derfor fik kollegianerne i september først 14 dages frit lejde til at melde sig, hvis de nu alligevel skulle have en radio eller et fjernsyn. Derefter tog landets licensinspektører på en besøgsrunde hos alle, der ikke var tilmeldt.
– Selvfølgelig så vi helst, at alle betalte, men alligevel er vi tilfredse med kollegiekampagnen. Resultatet er stort set det samme, som da vi lavede en lignende kampagne sidste år. Men da DR Licens i år også har kørt en stor landsdækkende kampagne i foråret, hvor flere end 75.000 nye licensbetalere meldte sig, er det tilfredsstillende at nå op på samme tilmeldingsniveau som sidste år, siger kampagneleder Charlotte Broman fra DR Licens. Hun mener, at resultatet viser, at der fortsat er behov for at målrette kampagner mod de unge mennesker, da der kontinuerligt kommer sortseere til kollegierne.