Presse & Print ’97 fik en festlig afslutning ved kåringen af Årets Dagbladsannonce. Det oprindelige felt af indsendte annoncer var 188, der blev reduceret til ti nominerede, hvor flere overraskede enten i form eller budskab.
De ti nominerede var:
Skandinavisk Motor Co/DDB Needham (med to annoncer)
Tryg-Baltica Forsikring/Buhl UnLtd
DSB/Bates
TeleDanmark og Rådet for Større Færdselssikkerhed/DDB Needham
Danish Distillers/Bates
Tuborg/Wibroe, Duckert & Partners
BUPL/DDB Needham
Ikea/Wibroe, Duckert & Partners
Sundhedsstyrelsen/Courage
Dommerkommiteens begrundelse – for at ophæve den lille blå Folkevogn til vinder – lød: “Overskud, selvsikkerhed, charme, glimt i øjet og lige i hjertet. De besmykkede adjektiver i kø og begejstringen var stor, og dommerne sank en klump. En varm og blød annonce fra en til tider hård og kold branche, der i al sin afvæbnende enkelhed var ganske svær at komme uden om – på trods af motivet ikke fylder synder ligt meget på en hel avisside. Andet er der ikke at sige om annoncen, der ikke bare giver “freaks“ lyst til at begynde … der … Skandinavisk Motor Co og DDB Needham må gerne starte motoren.“
Et flot valg mellem mange gode konkurrenter. Flere traditionelle, men dog med nytænkning. Men også en lille håndfuld uventede eller utraditionelle dagbladsannoncer. For eksempel den lidt tunge og dystre annonce for pensionsforsikring fra Tryg Baltica (med pensionisten i færd med at lede efter flasker i papirkurven); den imageskabende annonce for BUPL (med en pose “mel“ på); eller Sundhedsstyrelsen dobbeltannonce om HIV (med et autentisk billede og historien om en HIV-smittet).
Ud over æren fik annoncøren en stor præmie til en værdi af 1 million (annonce-)kroner. Vinderen får nemlig en gratis indrykning i 35 dagblade over landet.