Forbrugerne er parat til at købe luksus-mærkevarer via deres mobiltelefoner.
Det mener i hvert fald amerikanske Polo Ralph Lauren, som nu går i luften med et nyt website, specielt konstrueret for mobilskærme. Det fortæller Reuters.
Polo bliver ifølge virksomheden selv det første deciderede luksusbrand, der tager mobiltelefonen op som operationelt salgsmedie.
David Lauren, senior vicepresident for marketing og søn af topchefen selv, Ralph Lauren, er ikke i tvivl om, at mobilen som salgskanal er stærkt på vej – også selv om amerikanerne faktisk slet ikke er så langt fremme på det område som mange andre lande.
– I andre lande er det her på vej til at blive en del af kulturen. Trenden kommer, og som modehus er det vigtigt for os at identificere trends og være foran dem, siger David Lauren til Reuters.
Tennis-sponsorat
Polo Ralph Lauren vil bruge den kommende tennis-turnering, US Open, som modehuset er sponsor for, som en slags løftestang til at introducere det nye site.
Det sker ved, at man placerer særlige koder, mobile tags eller mobile stregkoder, i blandt andet printannoncer, outdoor-materiale og butiksvinduer.
Koderne kan scannes med mobiltelefonernes kamera-funktion, og ad den vej kan man tilgå virksomhedens mobil-site, hvor man så kan købe varer, læse om virksomheden – og se tennis-videoer.
Lauren har ikke ønsket at oplyse, hvor meget man har investeret i den nye teknologi, ej heller hvor meget man forventer at få ud af det, men at modehuset er på forkant med den teknologiske udvikling vidner flere tiltag om.
Det var således også Lauren, der tidligere på året lancerede et helt nyt koncept for ”
window shopping”, da man i udstillingsvinduet på Michigan Avenue i Chicago installerede en elektronisk vindues-feature med touch-screen, som gjorde det muligt for kunderne at shoppe udefra, 24 timer i døgnet.
Også i Danmark
I marts lancerede TDC herhjemme også muligheden for at bruge de små ”mobile tags”, som altså Ralph Lauren nu tager i brug.
Mobile tags er små mobile stregkoder på størrelse med et frimærke, som sidder på printannoncer, butiksvinduer, plakater eller andet, og som kan aflæses direkte af forbrugerens mobiltelefon.
– Forbrugerens mobiltelefon kommer til at fungere som hans egen stregkode-scanner. Vi introducerer det i Danmark, fordi det giver annoncørerne helt nye muligheder for ”on the spot” kontakt med kunderne. Den mobiltelefon, vi alle render rundt med i lommen, bliver bindeleddet mellem et fladt stykke papir og en digital verden af levende indhold, sagde kommunikationsrådgiver Lasse Bastkjær Jensen fra TDC i marts til Markedsføring.
Siden har bl.a. gratisavisen MetroXpress og den århusianske talent-festival, Spot, herhjemme benyttet sig af teknologien.
Læs mere om Ralph Laurens
nye mobil-site.