Nordisk Film har styrket sin position på reklamefilmmarkedet ved at ansætte Rasmus Ejlers (33) som reklamefilmdirektør og samtidig fået kontrollen over to af markedets interessante rekalmefilmproduktionselskaber.
Reklamefilmselskabet Atlas A/S – som Rasmus Ejlers tidligere var partner i – har Nordisk Film købt aktiemajoriteten i. Desuden har man købt den rest, man ikke ejede i Locomotion Kofod Schiller A/S. Reklamefilmselskabet Atlas bliver til Nordisk Film Commercial (NFC), mens Locomotion Kofod Schiller (LKS) bliver til Locomotion og bliver på adressen i Nanasgade. Rasmus Ejlers skal være chef for begge selskaber samt producer og daglig leder i NFC, mens producer Camilla Holck skal arbejde i Locomotion for at bringe Reklamefilselskabet Atlas’ kreativitet videre. Samtidig leder man efter en direktør til Locomotion.
De to selskaber skal have forskellig profil. NFC skal stå for de klassiske kvalitetsproduktioner, mens Locomotion skal lave hot shot med fx udenlandske instruktører.
Poul Kofod (48), der siden 1973 var partner i LKS og tillige var direktør i selskabet, er nu direktør i Egmont Imagination, der står for Nordisk Film’s køb, salg og udvikling af børneunderholdning til TV.
Rasmus Ejlers startede sammen med Anders Berggreen Reklamefilmselskabet Atlas, hvor Rasmus Ejlers blev direktør, mens Anders Berggreen selv fortsatte med Atlas Film – som han i øvrigt gør i dag.
Rasmus Ejlers har tidligere produceret reklamefilm for bureauer i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Som eksempler kan nævnes en række film for SAS, TeVefonen og TeleDanmark, som fx “Kan du holde skruen i vandet derovre i Svendborg“, “manden med biltelfonen i flermands-fængselscellen“ og “beskeden på telefonsvareren, der får hunden til at lukke kattelemmen“.
– Det skandinaviske marked er interessant, hvor vi har en tradition for små budgetter og humor. Og det gør sig på festivals.
– Hvis kvaliteten af filmene ikke er god nok, er der jo stor fare for at TV-seerne blot zapper videre, mener Rasmus Ejlers.
Han skønner, at der produceres reklamefilm for mellem 270 og 400 mio kr om året herhjemme af otte producenter, “hvoraf fire er seriøse“.
– Noget af det vigtigste er at have gode instruktører i huset. Det tiltrækker kunderne. Men der kræves også en fornyelse i de to selskaber, der skal satse mere kreativt, slutter Rasmus Ejlers.