A/S Th. Wessel & Vett kalder det selv et joint venture, og Magasin vil da også fortsat være involveret i udviklingen af Illum. Realiteten er dog, at finansvirksomheden Merril Lynch overtager 80 pct. af Illum, og at der er indsat en ny direktør: Patricia Burnett. Hendes opgave vil bl.a. være at revitalisere brandet, foretage yderligere forbedringer af ejendommen og positionere Illum som den førende addresse for detailhandel i hele Øresundsregionen.
Hun er kommet på noget af en opgave. Børsen kunne først på ugen fortælle, at omsætningen i Illum kun har været på ca. en halv milliard kroner mod forventninger på det dobbelte.
– Vi er glade for nu at være associeret med en sådan førende detailhandelsforretning som Illum og at være i stand til at foretage vores første investering i Danmark. Detailhandelsejendomme har vores store bevågenhed og vi håber på at kunne gennemføre flere investeringer fremover, siger Russell Jewel, adm. direktør i Merrill Lynch’s Global Principal Investments i Europa. Magasins adm. dir. Henrik Busch siger:
– Vi er glade for at have fundet Merrill Lynch som vores partner, hvilket betyder at vi kan intensivere videreudviklingen af ILLUM og på samme tid frigøre kapital til vores Magasin forretninger.