Det er nok et partindlæg i diskussionen om virksomheders medievalg, men ikke desto mindre et interessant partsindlæg. Og det er britiske PPA (Professional Publishers Association), der har bedt Mindshare analysere værdien af annoncering i magasiner.

Det korte svar er, at hvis man trækker magasiner ud af print-gruppen som helhed, skaber den velvalgte magasin-annoncering en betydeligt højere gennemsnitlig ROI end tv, aviser og online-medier.

Mindshare kalder studiet for ”Maganomics”, og til den økonometriske analyse er udvalgt 77 magasin-kampagner med et spend på mere end 50 mio. kr. Studiet ser på både det direkte salg og kampagnens evne til at skabe brand-loyalitet hos forbrugerne.

Helt konkret viser studiet, at i flere tilfælde kunne annoncørerne fordoble investeringen i magasiner, før ROI faldt til samme niveau som tv-annoncering. Det overraskede naturligvis alle involverede:

– Det første vi gjorde var at isolere magasiner i forhold til den øvrige printgruppe, herunder dagblade, for at se, om magasiner har andre funktioner og kvaliteter inden for en given kampagne, siger Jim Jarrett, business director of intelligence i Mindshare’s britiske operation:

– Det næste vi gjorde var at kvantificere, at magasiner ikke kun leverer ROI med det samme til alle målgrupper. Der er en ekstra værdi over tid ved at annoncere i magasiner, og vi har opgjort den værdi til 19%.

Hos PPA er man naturligvis taknemmelige. Mindshares udregninger er essentielle på et enormt britisk mediemarked, hvor magasiner som i alle andre europæiske markeder er under pres.

Men uagtet, at PPA har en klar interesse i at melde magasin-effektiviteten ud, er der nu dokumentation for, at den rigtige anvendelse af magasiner i den kommercielle kommunikation er værdifuld. Især magasiners ”holdbarhed” og ”virkning over tid” er opmuntrende, mener James Papworth, marketingdirektør hos PPA.

– Bruger annoncører magasiner rigtigt, får de flere penge ned på bundlinjen uden at øge marketingbudgettet, slutter James Papworth.