1. maj for internetbranchen.
Sådan vil 22-årige Thomas Madsen-Mygdal gerne se Reboot, den årlige event for internetbranchen, der finder sted i midten af maj måned. Første gang var i 1998, hvor arrangementet, selvom der var 500 deltagere, ikke havde den store kommercielle succes.
Alligevel gik det så godt, at eksperimentet med en dags indlæring, inspiration og networking blev gentaget sidste år, hvor deltagerantallet var over 1.000. Reboot og Thomas Mygdal røg efter sidste års arrangement til Framfab, men kun i et par måneder, hvorefter Thomas købte konceptet tilbage igen. Nu har han sammen med 10 af den danske internetbranches tunge drenge dannet driftsvirksomheden, Elektron, som lægger op til at Reboot skal ekspanderes til andre dele af verden.
– Vi har fået en del henvendelser fra alle mulige dele af verden, hvor de vil have at vi skal lave Rebootevents. Selv i internettets hjemland USA vil de have, at vi skal lave Reboot i San Francisco, siger den midlertidige direktør for Reboot, der snart afløses af en professionel organisator.

ARBEJDER MED STARTUPS
Elektron har i flere måneder været i gang med arbejde på at opbygge en professionel organisation til at varetage forretningen Reboot, der også kunne lave andet end events.
– På dette års Reboot eksperimenter vi fx med, hvad der kunne blive kaldt en pragmatisk udviklingsmodel til et blad, siger Thomas Madsen Mygdal, der i internetbranchen er kendt som superigangsætteren, der aldrig har fået det kommercielle gennembrud med de projekter, han har sat i gang. Thomas var bl.a. med til at starte det første danske portal og i 1995 startede den kun 17-årige Thomas sammen med to venner den første kommercielle danske internetvirksomhed, Mondo.
– Det er lige før jeg måtte have fuldmagt fra min mor til at skrive under på SE-papirerne, men jeg tror vist nok jeg selv skrev under.
Allerede efter tre måneder havde Mondo fået kunder som forlaget Munksgaard, International Health Insurance & Lego. Mondo blev solgt for et halvt år siden for 60 millioner kroner, men på det tidspunkt havde Thomas Madsen Mygdal forlængst forladt firmaet.
Thomas er stadig involveret i arbejdet med at lave forskellige startups, men han har ikke nogen stor iver efter penge som sådan.
– Jeg går ikke efter kommerciel succes. Igennem årene har jeg haft masser af succes, men min succes har i høj grad været min personlige udvikling. At tiderne er skiftet og jeg kan mærke min viden/kompetence kan udnyttes kommercielt er mere en tilfældighed, siger han.

HEN OVER HOVEDET
Thomas Madsen Mygdal har ikke meget tilovers for den danske iværksætterånd, som han selv tilhører, men som han mener mangler den skarphed, man har set i Sverige.
– Der sidder en hær af ledere på magten, som ikke rigtigt tør give ansvaret fra sig. Det gør de til gengæld i Sverige og derfor har de mange af min type, som allerede når de er i begyndelsen af 20’erne både har en MBA og har prøvet at være chef for en stor virksomhed.
Han har heller ikke meget til overs for den danske reklameverden, som han ikke mener har forståelse for den nye verden.
– Reklamebureauerne aner ikke noget om den nye økonomi. Det går hen over hovedet på dem og deres bureauer. Deres attitude gør, at det givetvis kommer til at tage mange år, før de forstår den og vil kunne udnytte de muligheder, som ligger der, siger han.