Bureauet Kubbco har åbnet et TikTok-studie i København med ambitioner om at sætte det hastigt voksende sociale medie på dagsordenen hos danske virksomheder.

Malene Hold, som tidligere har arbejdet med TikTok for brands som Domino’s Pizza, Royal Unibrew og Soundboks, tiltrådte i begyndelsen af maj stillingen som Head of TikTok på bureauet.

Hvordan landede du der?

– Jeg startede for to et halvt år siden i SoMe-bureauet Nordic Social – som den første ansatte dengang. Bureauet voksede, og vi fik nogle ret store kunder, siger Malene Hold og fortsætter:

– På det tidspunkt var TikTok ikke særlig udbredt i Europa, men Domino’s ville gerne arbejde med mediet. Vi fik deres første video til at gå viralt, og de fik flere end 5.000 nye følgere på førstedagen. Og fordi vi delte resultaterne, voksede opmærksomheden. Så da Chris fra Kubbco var på udkig efter én, der kunne bygge et TikTok-team, kontaktede han mig. 

Overser potentialet

Washington Post og Coca-Cola har TikTok-profiler. Hvorfor skal danske brands være på mediet?

– Fordi den potentielle, organiske rækkevidde er attraktiv. Den er afsindig høj, og du lægger ingen annoncekroner i det. TikTok er den SoMe-platform, der har den højeste engagement rate i dag, og går man professionelt til værks, vil man opleve, at man får ekstremt mange reaktioner. Men det er en lidt anden form for social customer relationship management, end man måske er vant til på andre sociale medier.

BLÅ BOG

Navn: Malene Hold
Alder: 23 år
Uddannelse: Studerer Interkulturel Markedskommunikation, CBS
Job: Head of TikTok, Kubbco
Tidligere bl.a.: Senior Social Media Specialist, Nordic Social

Hvordan det?

– Fordi det er en community-platform, hvor det handler om at sparre med sit community. App’en har nogle funktioner, der gør, at man kan interagere med sine brugere på en anden måde. Man kan ikke bare lave en “post & ghost”: Man skal virkelig tale med og ikke til sine følgere.

Mange beskriver TikTok som ”mest en app for børn”?

– Ja. Mange brands tror, TikTok kun er en danse-app for 13-årige piger. Men det er det altså ikke. For det første er det langt fra alle brugere, der er under 18 år, og for det andet overser mange potentialet. Måske, fordi de ikke forstår det. Måske fordi de ikke tør. For hvis man virkelig vil TikTok, så kræver det, at man tør vise sig frem med både humor og ofte også lidt selvironi. TikTok er mere autentisk og langt mindre poleret end for eksempel Instagram.

I arbejder selv med blandt andre Naturli’ Foods og tyske Essence Cosmetics, som er vokset til over 200.000 følgere på 18 måneder. Andre, der gør det godt på TikTok?

– Ryanair. De rammer spot on i målgruppen, har en klar og konsistent vinkel på deres content og er ikke bange for at sætte brandet i spil. Så dem kan man lære rigtig meget af at kigge på. 

" Det, der går viralt, er det, der tør, tester grænser, og det der tager et standpunkt.
Malene Hold, Head of TikTok, Kubbco

De vigtigste råd til brands, der gerne vil prøve kræfter med TikTok?

– Som TikTok selv siger: ”Make TikToks, not ads”. Det er nok noget af det vigtigste, at det ikke er kommercielt. Mange siger: Vi må have brandet ind her og tale om produktet der. Men det skal man ikke. Man skal tappe ind i forbrugernes tanker. Det, der går viralt, er det, der tør, tester grænser, og det, der tager et standpunkt.

– Og noget af det allervigtigste. Brug ikke eksisterende materiale. Mange tror, de kan tage en eksisterende video og lægge ud, men det performer ikke. TikTok er ”omvendt”: Her skal du skabe videoer ud fra lyd. En ny sang fra en kunstner, hvor for eksempel en tekstlinje kan bruges. 

Hvornår er du en succes i dit nye job?

– Et: Når jeg har bidraget til at skabe en case for et brand, der, ligesom Ryanair, er blevet noget, folk refererer til og tænker: Hold nu op, de nailer virkelig TikTok. Og to: Når vi lykkes med en TikTok-afdeling, der arbejder for en masse globale brands, siger Malene Hold.