2005 blev et rigtig godt år for Forlaget Benjamin. Omsætningen steg med 30 pct. til 241 mio. kr. og på bundlinjen (resultat før skat) voksede resultatet med 19,7 pct. til 30,7 mio. kr.
I dag har Benjamins ni udgivelser i Danmark en samlet læserskare på 1.673.000. I 2005 var det samlede oplag på 285.094 magasiner pr. måned – en stigning på 43 procent siden 2003. Også på annoncesiden er der fremgang. Benjamins annoncetilgang blev i 2005 på 9 procent.
– Selvom vi har givet vores egne magasiner øget konkurrence ved hele tiden at udvide markedet, har Forlaget Benjamin endnu ikke oplevet, at det ene magasin har ædt det andet. Vi har i stedet skabt en positiv udvikling, hvor vi har lavet endnu bedre magasiner, og læserne har fået endnu større købe- og læselyst, fortæller adm. dir. Jan Lehrmann.
Benjamin har desuden satset stærkt på nylanceringer. Forlaget har brugt et tocifret millionbeløb på at få nye magasiner, som Max Power og ARENA ind på det danske marked og har samtidig investeret målrettet i det svenske og sammen med Bonnier på det norske marked. Og udvidelsen af titler fortsætter – i maj lanceres Costume i Norge og inden for det næste halve år kommer en dansk udgave af verdens største kvindemagasin, Cosmopolitan på gaden.
Bonnier ejer 50,5 pct. af Benjamin, mens resten ejes af Johnny Laursen og Jan Lehrmann – med Johnny Laursen som den klart største aktionær. fin