Er der noget, børn elsker lige så højt som at lege, så er det nok at sætte tænderne i et dejligt stykke slik.
Dét ved vi godt alle sammen, men vi ved også, at det ikke er godt for de kære små at fylde sig med alt for meget sukkerstads.
Slik er dog også en stor del af det der vanskeligt definerbare danske begreb hygge, så det er så godt som umuligt for børnefamilier at håndhæve et forbud mod de søde sager.
Det problem mener serieiværksætter Niklas Marschall, der tidligere i karrieren bl.a. har været marketingspids i DSB, Unwire og TeliaSonera, at have løst.
Kreativitet, ja tak
Det sker med Cubenizer, der skal gøre slikkeri til en mere kreativ, sjov og social proces, end det er i dag, og som byder på meget mere end bare det at spise slik.
Kort fortalt omfatter Cubenizer-universet en app, et spil, hvor børn og barnlige sjæle kan kreere deres drømmeslik i et virtuelt univers kaldet Candynavia, og så selve printeren, hvor frembringelserne skabes i den virkelige verden.
– De har taget meget godt imod det i USA, og vinklen dér er meget på hygge. Stort set alle børn får slik, og næsten alle forældre vil stå ved det… De kan godt lide, at vi er ærlige omkring det og sætter fokus på kvalitet. Altså lidt mindre slik og meget mere kreativitet, lyder det fra Niklas Marschall, der naturligvis ser stort potentiale i slik-printeren.
Satser på crowdfunding
Han mener, at Cubenizer er lidt af en testballon for, om danske kompetenceområder som kreativitet, leg og viden om fødevarer giver en særlig styrkeposition, der gør det muligt at introducere et helt nyt koncept, som verden vil tage til sig på samme måde som fx Lego og Lurpak.
Cubenizer er netop i dag gået i luften med en crowdfunding-kampagne på Indiegogo.
– Amerikanske bloggere har allerede spottet, hvad det er Cubenizer kan – nemlig at skabe særlige øjeblikke, der samler familie og venner om en fælles oplevelse, slutter Niklas Marschall.
Bliv lidt klogere på slik-printeren her: