Delebilstjenesten GoMore gør i et nyt marketingstunt opmærksom på sig selv, og opfordrer samtidig danskerne til at blive bedre til at dele sine ressourcer.

Det sker med en flydende elbil, der de næste par uger tilbyder københavnerne et gratis lift rundt i byens havn under overskriften ”Share or Sink”.

– Vi har smidt en bil i havnen, da der er for mange biler på vejene, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, direktør og medstifter GoMore, i en pressemeddelelse.

Delebilstjenesten henviser i meddelelsen til, at transportsektoren, og især privatbilismen, står for en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip.

I dag er der over 2,5 millioner privatbiler i landet. 

Deling af biler er en simpel løsning til omgående at reducere CO2-udledningen pr. person, lyder budskabet fra GoMore.

– Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler, har færre behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark. Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bil-vaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt, siger Matias Møl Dalsgaard. 

Alle kan få et gratis lift på den flydende bil, og den bliver sendt rundt i andre danske byer henover sensommeren, oplyser GoMore.

GoMores kommunikationsafdeling har selv udviklet konceptet, mens  Media Manager Tobias Frandsen har bygget den gamle Renault Laguna om fra bil til båd sammen med ingeniør Emil Bonnerup.