Det kan godt være at burgergiganten har kastet millioner og atter millioner efter verdens største sportsbegivenhed, men det er ikke det samme som, at man behøver at råbe højt om det.
Det synes i hvert fald at gøre sig gældende for McDonald’s på det britiske marked, hvor virksomhedens eneste OL-relaterede aktivitet er en ”Smagen af Østen”-menu og muligheden for at vinde en tur til Beijing.
I de reklamer der har fulgt lanceringen af burgermenuen, ses på intet tidspunkt olympiske ringe eller Beijing-legenes logo. Det skriver brandrepublic.com
Men sådan hænger det ikke sammen på mange af McDonald’s’ andre markeder.
I USA er der eksempelsvis billeder af atleter på visse burgeræsker, og i Australien handler det om en satsning med ”Smagen af legene” som omdrejningspunkt.
Ifølge Brand Republic spekulerer flere eksperter i, at det handler om ikke at skabe øget opmærksomhed omkring postyret og diskussionerne om menneskerettigheder etc.
Det må dog stå hen i det uvisse, hvorfor opfattelsen af et OL-sponsorat skulle være anderledes i England end i resten af verden.
Fra McDonald’s lyder svaret på tiltale at ”Smagen af Østen” intet har med OL eller Kina at gøre, men blot er en tema-menu.
sm