Det blot tre år gamle bureau Unknown har – i konkurrence med syv andre europæiske bureauer – scoret en omfattende international opgave for madleverings-virksomheden Wolt.

– Vi har brugt en del energi på newbiz i vores første år, og nu sker der noget. Med Wolt-opgaven i hus har vi i øvrigt også ansat vores første fuldtidsansatte kollega, siger direktør og partner, Philip Engelund.

Han grundlagde Unknown i 2016 sammen de øvrige to partnere, Casper Jean Christensen og Andreas Green Lorentzen, og selv om parterne ikke oplyser budgetdetaljer, så lægger han ikke skjul på, at Wolt-opgaven er et scoop:

– Det er en meget stor ting for os. Potentielt den største hidtil, siger Philip Engelund, der oplyser, at der er tale om en kampagneplatform på tværs af de 16 markeder, som Wolt på nuværende tidspunkt befinder sig på.

Vil I med i en global pitch?

Bureauet med det lidt usædvanlige navn har det seneste års tid arbejdet med Wolt i Danmark, og det var her grunden til udvidelsen blev lagt.

– Vi mødte i den forbindelse Alo Valtere, der er Director, Brand & Design, hos Wolt tilbage i januar, og der var en ret god kemi, men det var først et par uger inden Cannes, at han kontaktede os, fortæller Philip Engelund og fortsætter:

– Han spurgte, om vi ville være med i en global pitch, og da vi i forvejen havde et indgående kendskab til Wolt-brandet qua vores arbejde med den danske afdeling, var det bestemt en interessant mulighed.

Om valget af det danske bureau skriver Alo Valtere i en mail:

– Som en virksomhed i hastig vækst og med fokus på ekspansoin til nye markeder, har vi brug for en kompetent, sulten og agil partner.

Han fortsætter:

– Vi har været i dialog med i alt otte forskellige europæiske bureauer, og det føltes naturligt for os at vælge Unknown. Deres kreative tilgang matchede klart bedst vores egen.

Første satsning på fælles kampagne-platform

Unknown var i pitchen oppe mod både tyske og finske bureauer.

– Men for nogle uger siden ringede Alo og fortalte os, at vores kreative take på opgaven var lige, hvad de var på udkig efter, og at han meget gerne ville give os muligheden, siger Philip Engelund.

Om selve opgaven fortæller han, at det i første omgang handler om at sætte fokus på de rationelle fordele ved Wolts service:

– Selv om mange i Skandinavien ved, hvad Wolt er, har vi stadig mange på tværs af markederne som ikke ved, hvilke behov Wolt løser. Så i første omgang handler det for os om at ”lære” folk, hvad Wolt er, inden vi begynder at bygge følelser på brandet.

Philip Engelund bruger ikke selv udtrykket ”at være på prøve”, men siger:

– Hvis bestyrelsen og ledelsen synes om resultaterne af dette første skridt, vil vi kunne have større fokus på den emotionelle storytelling og storydoing næste år, når næste skridt forhåbentligt skal tages, siger han.

Fokus på førstegangsbrugere

De første spor af det danske bureaus løsning for Wolt bliver synlige hen over efteråret, men kreativ direktør og partner, Casper Jean Christensen, vil godt løfte sløret lidt for, hvad der har været hovedfokus i kampagneplatformen.

– Fokus er førstegangsbrugere, og vi kommer til at rykke på flere forskellige platforme. Herunder TV og outdoor. Det skal være underholdende og interessant, men vi kommer ikke uden om en mere taktisk fortælling med app’en i fokus.

Om den internationale opgave generelt tilføjer Casper Jean Christensen:

– Som kreativ er det altid interessant at arbejde med globale kunder. Der handler det om at finde frem til en menneskelig indsigt, der er genkendelig på tværs af forskellige lande og kulturer – og det synes jeg, at vi er lykkedes rigtigt godt med.