Der er flere grunde til at besøge tagterrassen på hotel Majestic Barriere ved Croisetten. Den primære er rivieraens bedste brunch.

Her får man bl.a. friskpresset pamplemousse, hvilket er pomelo og rød grapefrugt for de uvidende, og denne nektar presses formentlig, mens frugterne stadig hænger på træerne.

Den sekundære grund er udsigten over et hav, der fra denne side ligner gudernes invitation til et velhaver-paradis. Det er let at overse, at Middelhavet fra den anden side er en dødbringende voldgrav, de usle og udskudte skal krydse med livet som indsats, hvis de vil have andel i overfloden.

Den tertiære grund til at være her i luftlagene, som kun de rigeste nyder, er at Tim Armstrong har bedt redaktøren komme til en snak. Tim Armstrong er den nye CEO for fusionen mellem de Verizon-ejede selskaber AOL og Yahoo, og den fusion hedder Oath.

Det var også Tim Armstrong, der vandt slagsmålet med Yahoo-CEO Marissa Mayer, der måske – måske-ikke, troede hun skulle være den nye CEO for fusionen. Mayer tabte og forlod konkurrencen med 23 mio. dollar i hånden og for 187 mio. dollar i aktieoptioner.

Tristesse antager mange former.

Vil være verdens førende brand-platform

Tilbage til Tim Armstrong og fusionen.

– Oath er ikke et selskab, der skal skygge for AOL og Yahoo eller de godt 50 brands under Oath-paraplyen, sagde Armstrong.

– Vi skal heller ikke konkurrere med Google eller Facebook. Vi vil være verdens førende brand-platform, og netop derfor har vi valgt navnet Oath.

– Vi har skabt og vil yderligere udvikle Trust. Trusted content, trusted distribution og trusted data. Vore annoncører vil få state-of-the-art værktøjer, der også virker i fremtiden.

Armstrong eksemplificerede værktøjerne som AI, VR, AR og holografer og hologrammer, der vil blive introduceret efterhånden som annoncørerne efterspørger nye muligheder.

– Vi vil levere værktøjer, der er bedre end Googles og Facebooks.

Tim Armstrong erkendte, at de løfter ligger et stykke nede af landevejen, formentlig 9-12 måneder ude i horisonten, men ikke desto mindre et stærk claim. Og nu skal hans 12.000 medarbejdere levere. Det er dog kun de godt 1.000, der arbejder for Oath, resten sidder i de gamle brands, hvoraf AOL og Yahoo er de største.

Mange dominerende partnerskaber

Men hvorfor skal brands stole på løfterne?

– Fordi Verizon, AOL og Yahoo er så stærke, at deres trust bliver til Oaths trust, hvilket mærker lige fra P&G, Mercedes og Mazda vil købe ind i.

Alt sammen under forudsætning af, at Verizons køb af Yahoo for 4,48 mia. dollar godkendes, men det burde være en formalitet, lyder det. M&A-sagførerne får trods alt deres cut, når den slags lykkes, og det plejer at skærpe deres interesse og indsats.

For en god ordens skyld skal det lige nævnes, at Verizon købte AOL i 2015, og dermed indledte den rejse, der i dag ser ud til at skabe en for konkurrenter frygtindgydende platform med store marketing-muskler.

– Vi har i øjeblikket dominerende partnerskaber inden for nyheder, sport, finans, tech, underholdning og lifestyle koblet sammen med førende marketing og reklame-platforme, og når stage 2 er implementeret, har vi indfriet en væsentlig del af vore ambitioner, sluttede Tim Armstrong.

Next stop er Asien og ikke mindst Kina

Skulle nogle være i tvivl, så indeholder Oath-paraplyen bl.a. HuffPost, Yahoo Sports, AOL.com, Makers, Tumblr, Build Studios, Yahoo Finance og Yahoo Mail, og trækker naturligvis data fra USA’s største teleselskab Verizon.

USA er største marked, Vesteuropa det næststørste, Asien (APAC) nr. 3 mens Sydamerika er nr. 4. Næste offensiv sættes i sagens natur ind i APAC-regionen, hvor Australien allerede er erobret.

Der er flere finansielle mål med etableringen af Oath, og de er, at den eksisterende ene milliard unikke forbrugere skal vokse til to milliarder i 2020, hvorefter omsætningen estimeres til at vokse fra 10 til 20 milliarder dollar.

Det er fremskrivningen til de to milliarder unikke forbrugere, der er nøgle-missionen. Uden dem, er korthuset skrøbeligt, men ingen på Majestic Barrierres tagterrasse havde argumenter for, at ambitionen er futil. Dertil var brunchen for velsmagende.