Det blev en klokkeklar dom til fordel for Mediabroker, da Højesteret afgjorde en sag mellem bureauet og konkursboet efter Dagen. Sagen drejede sig om godt 1 mio. kr., som konkursboet hævdede var afdrag på gæld, og som derfor skulle indbetales til boet. Landsretten havde i første omgang givet boet ret.
Men for adm. dir. Peter Ottesen var det en helt principiel sag.
– Sagen har stået på i lang tid, og jeg har mange gange spurgt mig selv om, hvad vi kunne have gjort anderledes. Vi har fulgt alle normale procedurer for at sikre os, og den såkaldte tilbageholdelsesret ville være på spil, hvis Landsrettens afgørelse stod til troende. D.v.s. vi ikke ville kunne kræve en forudbetaling for at levere en vare og nægte levering, hvis ikke kunden kunne præstere en forudbetaling. Havde vi tabt sagen, ville det have fået betydning for mediabureauers forretningsbetingelser i særdeleshed over for nystartede virksomheder, siger en glad Peter Ottesen.
Han er glad for, at sagen nu endelig er afsluttet, og ekstra glad for at afgørelsen var krystal-klar. Desuden kan han glæde sig over, at den million kroner, der var afsat, nu ryger ind i bureauets regnskab sammen med 150.000 kr. fra boet i sagsomkostninger.
DDB har også en sag kørende med konkursboet om lidt mindre end en million kroner. Den er startet i Byretten og anket til Landsretten. fin