Mediaedge:cia møder ikke meget støtte blandt de øvrige mediebureauer i kritikken af DR for at bruge licenskronerne til at konkurrere med de øvrige medier i stedet for at lave public service tv og radio. Hos mediebureauerne OMD og Carat afføder kritikken nemlig mere hovedrysten end forståelse.
Og det er specielt tv-director hos Mediaedge:cia, Flemming Jensens udtalelse om, at “DR tænker i kommercielle højsæsoner ligesom de kommercielle stationer. Ved også at tænke meget i programplanlægning kommer de til at skubbe til balancen mellem stationerne”, som ikke møder forståelse. Flemming Jensen finder det ganske underligt, at DR har valgt at lægge deres store drama-satsning “Ørnen” på det mest travle tidspunkt i det kommercielle marked.
Mikael Ostenfeld, tv-director på Carat, mener, at det vil være fuldstændig åndsvagt, hvis DR ikke forsøgte at få så mange seere til deres store drama-satsninger.
– Men den slags udtalelser skulle man tro, at man er tilbage i Rusland i 70’erne. DR har et budget på over fire mia. kroner hvert år. Med den slags budgetter er de forpligtet til at vise godt fjernsyn på de tidspunkter, hvor deres seere gider at se det, siger Mikael Ostenfeld, der mener, at DR kun presser markedet, fordi de ikke kan lave noget, som er lige så godt.
– Før Krøniken kom, var der ikke denne her diskussion. Men det er klart at når DR vinder frem, så begynder nogle at føle sig presset og så begynder kritikken at komme frem. Men hvis Øren skulle sendes uden for de kommercielle højsæsoner, så bliver det næste vel, at man skal vise Krøniken på DR2. Man kan ikke kritisere DR for at være kommercielt orienteret, for formålet må være at have så mange seere som muligt. DR gør derfor blot deres arbejde, når de forsøger at få mange seere til deres programmer, siger han.
Også direktør hos OMD, Johan Boserup, synes umiddelbart, at Mediaedge:cia’s udmelding er “noget pjat”.
– DR’s målsætning er at skaffe seere både på den lange og korte bane. Selvfølgelig kan jeg godt forstå, at det virker frustrerende at et statsligt selskab, der ikke får hverken flere eller færre penge afhængig af hvor mange seere de har, begynder at tænke over hvordan de får flest seere, siger Johan Boserup, der ikke mener, at den slags argumenter holder i andre sammenhænge, hvor der både er statsligt støttede og private virksomheder.
– Men man bliver jo heller ikke bliver sur over, hvis hospitaler nedbringer ventelisterne og dermed gør det hårdere for privathospitalerne, siger han. jür