I forbindelse med Sydbanks sponsorat af pokalturneringen i fodbold har banken fået produceret en serie, der har fundet vej til streamingtjenesten Viaplay, som NENT står bag, ligesom der vises klip fra serien på direkte TV i forbindelse med fodboldkampe.  

Det er reklamebureauet Robert/Boisen & Like-minded, der sammen med Drive Studios har udviklet og produceret serien.

Victor Petri, der er Partner & Head of Activation hos Robert/Boisen & Like-minded, forklarer i en pressemeddelelse, at Sydbanks formål med pokal-sponsoratet “er at sætte fokus på alle ildsjælene i de små klubber.”

– Det gjorde vi de tidligere år ved at gå i bredden og ud til alle de små klubber med kamerateknologien VEO. Til kampene oplevede vi et væld af gyldne personligheder og historier, så i år er målet at gå i dybden og fokusere på én klubs dragende historie, som alle fodboldfans og spillere kan relatere til, siger Victor Petri.

Det oplyses, at et filmhold i et år har fulgt serie 1-holdet i Tåsinge f.B og især træneren Michael Sørensen. Det er der kommet mini-serien ”De Glemte Pokalhelte – I Røven af 4. Division” ud af.

“Bryder rammerne”

Ifølge meddelelsen har streamingtjenesten Viaplay og NENT nu fået rettighederne til serien, der består af fem afsnit og som ”bryder med rammerne for, hvordan virksomheder normalt udkommer med branded content.”

– Det særlige ved denne serie og grunden til, at en af landets største TV-stationer vil tage den ind i deres redaktionelle flade uden betaling er, at den udvisker grænserne mellem branded content og TV – den giver først og fremmest værdi og underholdning til seerne, siger Executive Producer på serien, Keld Reinicke, der er tidligere programchef på TV 2, i meddelelsen.

Han tilføjer, at ”serien tilhører en ny kategori, som kaldes premium content, og som er skabt ud fra journalistiske værdier og vinkler og derfor kan gøre sig på den redaktionelle flade.”

– Meget få brands er lykkes med det på verdensplan, Patagonia, Red Bull og Canon er blandt dem, der har, og mig bekendt er denne serie fra Sydbank det første tilfælde af et brand i Danmark, som rent faktisk skaber indhold, der er godt nok til, at TV-stationer og streamingtjenester vil sende det, siger Keld Reinicke.

Ifølge Keld Reinicke kræver det ”noget helt særligt af en kunde at beslutte sig for at gå denne vej,” da der er ”så mange ubekendte faktorer undervejs, som man jo i en normal reklamefilm aldrig støder på.”

– Men resultatet kan til gængæld blive noget særligt og meget ægte. Midt i optagelserne fandt vi eksempelvis ud af at holdet fra Tåsinge, som vi fulgte, også brugte nogle spillertrøjer med en anden banks logo på. For mange brands ville det være et no-go, men Sydbank var ekstremt stålsatte på at fastholde ægtheden frem for alt, siger han.

På direkte TV

Udover at serien kan ses i sin helhed på Viaplay, hvor den har fået “sportsdokumentarer” som label, så vises der også sekvenser fra serien på direkte TV.

Det skete eksempelvis i forbindelse med en Superligakamp mellem OB og Lyngby Boldklub, hvor der mellem et interview med OB-sportschef Michael Hemmingsen og et studie-indslag blev vist mere end et minut af Sydbank-serien.

I studiet fik værten efter sekvensen sagt, at det ”er en fantastisk serie, der ligger inde på Viaplay.”

Onsdag aften kunne Sønderjyske lade sig hylde som vindere af pokalturneringen efter en sejr over AaB. Finalen blev vist på TV3+ og Viaplay.

Markedsføring har forsøgt at få en kommentar fra NENT.