Vi løber, vi cykler, vi styrketræner og vi spiser sundt. I hvert fald når vi har fri…

Det er straks sværere fra kl. 08 til 16, hvor vi er ”udfordret” af stillesiddende arbejde, kageordninger og alt for meget at se til.

Det har fået Purpose Marketing-bureauet Klein-Rock til at udtænke en kampagnestrategi for SodaStream, som skal få danskerne til at drikke mere danskvand i arbejdstiden.

– SodaStream har fokus på helse og sundhed. Det har danskerne også, men primært når de ikke er på arbejde. Vi så derfor en mulighed for, at vores kunde kunne opnå taletid om sundhed ved at tage kampen op med de dårlige vaner på arbejdspladsen, siger Martin Meik fra Klein-Rock.

– Vores kampagne er rettet mod små og mellemstore virksomheder, som i stedet for kaffe eller sodavand kan have gavn og glæde af en SodaStream i stedet. Her kan SodaStream tale om sundhed på arbejdspladsen og komme i berøring med en masse potentielle kunder i både B2B- og B2C-regi, fortsætter han.

SodaStream satser B2B

En forundersøgelse blandt 10 virksomheder viste, at medarbejderne ude i virksomhederne drak mere end dobbelt så meget vand som normalt, når der stod en SodaStream i thekøkkenet, kantinen eller mødelokalet.

– Vi kunne se, at det gav mening for målgruppen. Ved at udbrede SodaStream til B2B-markedet imødekommer vi kundens behov, der udover øget salg også indbefatter, at flest mulige mennesker kan afprøve, hvor nemt det er lave sin egen danskvand. Det vil helt sikkert også have en afsmittende effekt for SodaStreams salg til private husholdninger, siger Martin Meik.

Hos SodaStream ser marketing manager Michele Fitzwilliams frem til samarbejdet.

– SodaStream vil gerne have danskerne til at drikke mere vand på jobbet. Det giver god mening for både os, arbejdsgiverne og medarbejderne. Vand er essentielt i forhold til vores velvære og sundhed. Det gælder ikke kun derhjemme, men i ligeså høj grad på arbejdspladsen, hvor der stilles krav til vores præstation, siger hun.

– Det er i alles interesse at have sunde kollegaer og medarbejdere, og når man samtidig kan få danskvand til 1,70 kroner literen og sparer besværet med tomme flasker, er der en god grund til at have SodaStream i virksomheden, fortsætter Michele Fitzwilliams.

Du kan læse meget mere om den nye satsning på kampagnewebsitet.