For efterhånden snart to år siden foretog det århusianske bureau Pravda et strategisk kursskifte og valgte at specialisere sig i B2B-kommunikation – og det har givet pote: Både i forhold til at tiltrække ny kunder og på prisfronten.

Fx vandt bureauets arbejde med Bestsellers Sustainability årsrapport for 2016 samme år en af de mest prestigefyldte anerkendelser i designverdenen: En ”Best of the Best” Award ved Red Dot Communication Design i Berlin. En pris, som bare 0,8 procent af de indsendte arbejder kan tage med hjem.

For få uger siden var Pravda desuden et blandt få B2B-bureauer, der var shortlistet ved Creative Circle Award med det visuelle identitetsarbejde for indretningskoncernen B8 – og nu er Bestsellers Sustainability årsrapport igen nomineret til en fin pris.

Denne gang er arbejdet shortlistet ved German Design Award 2018 – indstillet ikke ad bureauet eller kunden selv, men af komitémedlemmerne af The German Design Council.

Med specialisering kommer viden

Og kreativ Chef Michael Bechara Eg er helt naturligt glad for de positive anerkendelser, men kalder også den gode stime for en smule paradoksalt:

– Vi er virkelig, virkelig glade for, at vores brand-arbejde får anerkendende internationale skulderklap. Og så er det lidt sjovt, at vi er begyndt at vinde flere priser efter at have specialiseret os som B2B-bureau. Vores hitrate er ganske enkelt højere herovre i det, som enkelte stadig kalder det kedelige og usexede B2B-land, siger han.

Hemmeligheden bag de gode resultater er dog ikke så hemmelig, tilføjer han Michael Bechara Eg:

– Vi har altid vidst, at vores løsninger har et højt niveau – også internationalt. Men med specialisering kommer viden. Og med viden kommer positiv selvsikkerhed. Det betyder, at vi er blevet dygtigere til at stille skarpt på de afgørende detaljer i det enkelte projekt, som løfter arbejdet et niveau op – og vi får bedre synliggjort værdien for kunden af at gå det ekstra skridt.

Du kan nærstudere Bestseller-casen her.