Ikke et ord om løverne i Cannes – nu handler det om løverne i Nordjylland.

Eller rettere sagt ”Årets Brøl 2013” – den første udgave af en ny-indstiftet prisuddeling, som til august skal præmiere de bedste eksempler på nordjysk kreativitet.

Prisen er en ”temperaturmåling af virkningsfuld, kreativ og veleksekveret markedsføring”, som det hedder på brølets hjemmeside, og bag prisen står Erhverv Norddanmarks Kreativgruppe samt en række partnere som blandt andre Danske Bank og Nordjyske Medier.

Lige nu er antallet af indsendte arbejder stærkt på vej op mod 40, og selv om det måske ikke lyder af ret meget, når der er tale om 17 kategorier, så er Steen Bjerre, kommunikationschef og medlem af styrekomitéen bag Årets Brøl, ikke bekymret.

– Nej, der skal nok komme mange flere, og lige nu har vi i øvrigt også valgt at forlænge fristen til 17. april – blandt andet fordi vi har en påskeferie lige om hjørnet – så juryen skal nok få nok at se til. Hvor mange der kommer, kan vi jo ikke vide, men jeg håber, vi når op på 75-100 bidrag, siger han.

Men 17 kategorier. Er det ikke lidt overdrevet?

– Det er klart, at det kan lyde voldsomt, men vi valgte at satse bredt for at finde ud af, hvad der gemmer sig af kreativitet i den nordjyske muld. Omvendt er vi også klar til ikke at uddele priser i de kategorier, hvor der enten ikke er materiale nok – eller kvaliteten ikke er høj nok.

Steen Bjerre understreger, at formålet med prisen er at give bureauer, selvstændige kreative, annoncører og producenter mulighed for at vise, at Nordjylland ikke er en ”kreativ saltørken”.

– Vi har masser af lokale, kreative kompetencer, og det vil vi gerne sætte både navne og priser på.

Jury med rødder

De indsendte bidrag bliver bedømt af en jury bestående af indtil flere kendte – og ikke kun nordjyske – navne.

Herunder blandt andre Thomas Hoffmann, kreativ direktør og indehaver af reklamebureauet & Co, Kirsten Poulsen, direktør og indehaver af Firstmove, Kim Nøhr Skibsted, Group Vice President i Corporate Communication hos Grundfos samt freelance tv- og radiovært, satiriker og foredragsholder Huxi Bach.

– Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at sammensætte en jury af så prominente reklame- og kommunikationsfolk – og så har en del af dem jo faktisk rødder i det nordjyske. Blandt andre vores juryformand Thomas Hoffmann fra &Co, siger Steen Bjerre

Fristen for at indsende arbejder til prisuddelingen er 17. april – og selve den store prisuddeling med efterfølgende gallafest afholdes 30. august 2013 i Aalborg.

Du kan læse mere om Årets Brøl 2013 her