Fra januar år 2000 får århusianserne deres egen “metro-avis“. Det sker, når Jyllands-Posten lægger JP Århus ud i specialstativer i busserne. Man regner med, at 20-25.000 buspassagerer dagligt vil benytte sig af muligheden for at få lokale nyheder. Dermed kommer Jyllands-Posten til at overhale Århus Stiftstidende, når det gælder læsere i Århus-området.
Århus Stiftstidende har 131.000 daglige læsere i Århus, mens Jyllands-Posten i dag ligger på 111.000.
Jyllands-Posten har indgået en principaftale med Århus Sporveje om en forsøgsperiode, der skal bekræfte, at metro-konceptet – der er kendt i flere europæiske storbyer, men altså først nu kommer til Danmark – også kan bruges i bybusserne. Hvis forsøget falder heldigt ud, vil konceptet efterfølgende blive alment tilgængeligt ved udbud eller lignende.
Det er en kendt sag, at Jyllands-Posten og Århus Stiftstidende kæmper hårdt, både om læserne og om de århusianske detailhandelsannoncører.
– Siden sidste år har vi øget annoncetilgangen i JP Århus, der udkommer med mellem 16 og 20 sider i broadsheet hver dag, med 50%. Målet med aftalen med Århus Sporveje er at manifestere JP Århus, så læserne vælger at holde hele Jyllands-Posten, siger markedsdirektør Svenn Dam, Jyllands-Posten.