Gratisavisen MetroXpress øger fra d. 1. september oplaget med 14.000 for – som man selv udtrykker det – at lukke de sidste huller på Danmarks-kortet. Samtidig omfordeles en del af oplaget.
De 4000 nye aviser kommer ud i Vest, mens de 10.000 uddeles i Øst. Bl.a. styrkes oplaget i Århus City og avisen kommer ned i den københavnske metro. Avisens samlede oplag bliver fremover på 260.000.
Udvidelsen af oplaget bringer også avisen til Sønderjylland, Hanstholm/Hirsthals, Skagen samt Lolland. Herudover kom den til Bornholm d. 1. august.
Oplagsforøgelsen skal yderligere styrke MetroXpress på læsertallet. Avisen overhalede i juni for første gang Jyllands-Posten som Danmarks mest læste avis målt på Gallups månedlige aktualitets-tal. Forspringet var på 71.000. Der vil dog nok gå et stykke tid endnu, før det lykkes at overhale Jyllands-Posten på de officielle læsertal i Indeks Danmark
-Med den nye oplagsforøgelse er der basis for, at læsertallet vil nærme sig de 800.000 daglige læsere. Så vi har et godt udgangspunkt for at gå ud og forsvare vores position som Danmarks største dagblad, siger adm. dir. Søren Riis.